“کرونا” عید همه را خراب کرد
بهارا بنگر این دشتِ مشوّش
که میبارد بر آن بارانِ آتش
همواره در روزهای پایانی سال خصوصا اواخر اسفندماه، جنب و جوشی در بین مردم ایران وجود داشت و همه خود را برای عید دیدنی، مسافرت و جشن و آیین های مختلف آماده می کردند. خرید ملزومات سفره هفت سین، لباس نو و خانه تکانی، سنتی بود که از دیر باز در ماه های پایانی سال برای استقبال از بهار انجام می شد، اما امسال به دلیل شیوع ویروس “کرونا” در ایران و جهان، اکثر این برنامه ها تعطیل شده و مردم از خانه های خود به ندرت بیرون می آیند.
دیگر کسی برای خرید شب عید جرات رفتن به بازار را ندارد، کسی جرات برنامه ریزی برای مسافرت ندارد، کسی جرات رفتن به عید دیدنی و سر زدن به اقوام و دوستان را ندارد. کسی جرات برپایی سفره هفت سین با حضور بزرگ و کوچک فامیل در یک مکان دورهمی را ندارد. کسی جرات برگزاری جشن تولد و عروسی را ندارد.
امسال همه در آرزوی دیدن یکدیگر خواهند ماند. همه در آرزوی بوسیدن صورت یکدیگر خواهند ماند. همه در آرزوی گرفتن دست محبت دیگران خواهند ماند. همه در آرزوی سفر به جاهای دیدنی خواهند ماند.
خیلی ها برنامه ریزی کرده بودند که نوروز امسال به جاهایی که نرفته اند بروند، خیلی ها برنامه ریزی کرده بودند که در ایام تعطیلات عید مراسم جشن ازدواج فرزندان خود را با شکوه برگزار کنند.
به خاطر این ویروس لعنتی مدارس و دانشگاهها تعطیل شدند و درس و مشق بچه ها نیمه تمام ماند. این اتفاق غیر منتظره به صنعت گردشگری، هواپیمایی، حمل و نقل دریایی، زمینی و … خسارت سنگینی وارد خواهد کرد. همه اقشار و کسبه، بازاریان، هتل داران، رانندگان، کارگران، بازرگانان، پزشکان، فرهنگیان، هنرمندان، دانشگاهیان و به طور کلی اقتصاد ما لطمه شدید خواهد دید و بی تردید در آینده با گروهی از ورشکستگان مواجه خواهیم بود که توانایی بازپرداخت وام ها و بدهی های خود را نخواهند داشت و علاوه بر اینکه بسیاری از خانواده ها به خاطر گسترش این ویروس، داغدار عزیزان خود هستند پیامدهای ناگوار و مصیبت های جبران ناپذیری از نظر اقتصادی نیز به دنبال خواهد داشت. خلاصه کلام این که ویروس “کرونا” عید همه را خراب کرد.
و اما جا دارد خداقوت و خسته نباشید ویژه ای خدمت پزشکان، پرستاران و تمام زحمتکشان حوزه سلامت و امنیت بهداشتی کشور و استان عرض کنیم و امیدوار باشیم که هر چه زودتر این ویروس از سطح کشور و جهان ریشه کن شود.
(شعر از: هوشنگ ابتهاج)
به قلم: حسین فریدونی – سردبیر صدف
ساعت: ۰۰:۴۹ قبل از ظهر – ۹۸/۱۲/۱۴
بازدیدها: ۸۵
آخرین دیدگاهها