سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا همزمان با سراسر کشور در هرمزگان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان :

اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا همزمان با سراسر کشور در هرمزگان

دکتر فرشیدی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان با اشاره به خطرات ناشی از فشار خون بالا، گفت: این بیماری برای سلامت انسان بسیار پرخطر بوده و باید جدی گرفته شود.

به گزارش صدف نیوز، دکتر حسین فرشیدی با اشاره به آغاز برنامه های طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در هرمزگان ، اظهار داشت: بسیاری از مبتلایان به بیماری فشار خون از بیماری خود بی خبر هستند و این بیماری با وجود تشخیص آسان، اغلب بی علامت و بسیار رایج است و در صورتی که درمان نشود، آسیب‌های مرگباری به همراه دارد.

این متخصص قلب و عروق تصریح کرد: حمله قلبی، سکته قلبی، مشکلات کلیوی، نارسایی کلیه، پارگی عروق چشم و نابینایی، پارگی عروق و رگ ها در مغز و سردردها در فشار خون بالا افزایش پیدا می کند.

فرشیدی با تاکید بر کنترل منظم فشار خون، گفت: ۵۰ درصد نارسایی های قلبی به دلیل فشار خون بالا است.

وی خاطرنشان کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا همزمان با سراسر کشور در هرمزگان آغاز شده و در دو بخش اطلاع رسانی و آموزش از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد و تشخیص و درمان از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر اجرا می‌شود.

وی افزود: هدف از اجرای این طرح شناسایی افراد و پیشگیری از عوارض فشار خون در افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی است.

دکتر فرشیدی بیان داشت: گروه‌های هدف برای ثبت فشارخون در سامانه وپیگیری درمان یا به مراکز درمانی پایگاه‌های جامع سلامت و خانه‌های بهداشت مختلف مراجعه و یا با مراجعه به سامانه سلامت به نشانی salamat.gov.ir اطلاعاتشان را ثبت کنند.

فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود.

به گفته پزشکان فشار خون در یک فرد بالغ و سالم باید ۱۲۰ روی ۸۰ باشد؛ عدد بالایی در واقع بیشترین مقدار فشار خون و عدد پایین کمترین فشار خون در طول این جریان است. از آنجایی که ضربان قلب و پمپاژ خون در بدن حالت نوسانی دارد، مقدار فشار خون همیشه در یک حد نمانده و کم و زیاد می‌شود.

کارشناسان و متخصصان حوزه پزشکی می گویند: فشارخون بالا اولین عامل خطر سکته مغزی و عامل مهم بیش از نیمی از بیماری قلبی و مغزی است.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ، پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ شیوع فشارخون بالا ۶۰ درصد افزایش یابد و به یک میلیارد و ۵۶ میلیون نفر برسد؛ سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده که فشارخون بالا سبب یک مرگ از هر هشت مرگ می شود و سومین عامل کشنده در دنیا است.

براساس آمارهای موجود حدود ۱۶۰ هزار نفر در استان هرمزگان مبتلا به فشار خون بالا هستند.

طبق توصیه پزشکان و با توجه به اهمیت کنترل فشار خون، نیاز است افراد جامعه از سن ۲۰ سالگی به صورت دوره‌ای فشار خون خود را اندازه‌ گرفته و کنترل کنند.

به گفته متخصصان اگر فشار خون بالا زود تشخیص داده شود و درمان به موقع انجام شود، از عوارض آن پیشگیری می‌شود.

آنچه موجب می شود تا افراد جامعه نسبت به فشار خون بالای خود حساس و در درمان خود اصرار داشته باشند آموزش و آگاهی بخشی است و در این بین نباید از نقش رسانه در کنترل و پیشگری غافل شد و پویش اجتماعی برای کنترل فشار خون یکی از روش های فراگیر به عنوان راهکاری برای مراقبت از سلامت برنامه ریزی شده است.

گاه یک آموزش ساده از طریق تبلیغات محیطی می تواند فرهنگ ورزش کردن، اصلاح تغذیه و سبک درست زندگی را به افراد جامعه منتقل و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها نظیر فشار خون بالا جلوگیری کند.

بازدیدها: ۳۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *