با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس برگزار شد
نهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس با حضور مقامات کشوری و لشکری و جمعی از پژوهشگران، محققین، هنرمندان، خبرنگاران داخلی و خارجی در بندرعباس برگزار شد.
به گزارش صدف نیوز، دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر دریادار خانزادی فرمانده منطقه یکم ارتش جمهوری اسلامی ایران و آشوری عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از سخنرانان ابتدای این آیین بودند.
سخنرانی دکتر فریدون همتی استاندار هرمزگان، رضا کمالی زرکانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اجرای موسیقی آیینی حماسی(جهله نوازی)، نقالی (جنگنامه کشم)، پخش تیزر خلیج فارس و اجرای موسیقی گروه آنامیس از دیگر بخش های این آیین بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین با بیان اینکه نباید زیست بوم خلیج فارس را به تاراج سپرد، افزود: امروز محیط زیست خلیج فارس در معرض خطر است.
عباس صالحی افزود: خوشحالم در روز ملی خلیج فارس در هرمزگان این پهنه زیبا حضور دارم.
وی ادامه داد: خلیج فارس تنها یک قطعه نیست بلکه علاوه بر اینکه یک سرمایه خدادادی، اندوخته بزرگ ارتباطی و سرمایه افزون فرهنگی و هنری است، نمادی برای مقاومت ایرانیان در برابر بدخواهی و پرچم مقاومت ملی بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خلیج فارس نماد وحدت اقوام ایرانی است، تصریح کرد: خلیج فارس یک واژه و قطره نیست بلکه جان و خون ایرانیان است.
وی با بیان اینکه خلیج فارس متعلق به یک روز نیست بلکه در تمامی ثانیه ها باید به این سرمایه اعتنا کنیم، اضافه کرد: خلیج فارس را از زوایای مختلف باید صیانت کرد و مورد توجه قرار داد.
دکتر صالحی با اشاره به اینکه از گذشته های دور تاکنون نام دریای پارس پر آوازه و پر آوا بوده است، خاطرنشان کرد: طمع کنندگان به نام خلیج فارس به دنبال دگرگونی یک تاریخ بودند؛ باید بیش از گذشته بکوشیم برای صیانت از این نام.
وی با بیان این که تکمیل اسناد، تحقیقات بیشتر هم در حوزه پژوهش و هم در حوزه ترویج از ضروریات برای صیانت از تاریخ و نام خلیج فارس است، اظهار کرد: صیانت از نام خلیج فارس کارهای بیشماری را می طلبد که در کنار آن صیانت از اقلیم و زیست بوم خلیج فارس با توجه به منحصربه فرد بودن نیاز به توجه همگان دارد.
صالحی با اشاره به اینکه نباید زیست بوم خلیج فارس را به تاراج سپرد، افزود: امروز محیط زیست خلیج فارس در معرض خطر است.
وی با بیان اینکه سیل اخیر نشان داد اگر با طبیعت مهربان نباشیم، طبیعت با انسان نامهربان می شود، تصریح کرد: خلیج فارس زیست بوم ما است و باید بیش از گذشته از آن محافظت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه خلیج فارس منطقه امن و ایمن بوده و کسی بیم سلامت در کشتیرانی در این دریا را نداشت، عنوان کرد: اما اکنون این خطر به خصوص در دهه های اخیر جدی تر شده که هم کشورهایی هستند که به نظامی گری می اندیشند نه هم زیستی.
وی ادامه داد: اینکه ثروت ملی منطقه در خرید نظامی گری منطقه باشد خبر خوبی نیست و اینکه عربستان سعودی ۳۰ درصد از بودجه خود را صرف خرید اسلحه می کند، خبر خوبی نیست.
صالحی واگذاری پایگاه های نظامی به خارجیان را خبر خوبی ندانست و تصریح کرد: منطقه خلیج فارس باید در اختیار مردم خود منطقه باشد که سال های سال در آن زیسته اند.
صالحی با بیان اینکه هرمزگان مرغ پاسبان ایران اسلامی است که همواره در مرزداری از کشورمان یکه تاز بوده است، اظهار کرد: امسال جشنواره خلیج فارس نشان داد که کیفیت آن بالاتر رفته و باید قدردان متولیان برگزاری باشیم.
وی امیدوارم همانطور که هرمزگان پیشتاز حفظ هویت خلیج فارس بوده، بتواند این مهم را همچنان تداوم بخشد.
شایان ذکر است اهداء ارج نامه پروفسور ارفعی از سوی بنیاد ملی نخبگان استان هرمزگان، اهدا جایزه «ابن ماجد کنگی به دریانورد پیشکسوت بندر کنگ، اهدا جوایز به برگزیدگان جشنواره های شعر رامی، مونولوگ، هنرهای تجسمی، مد و لباس، عکس سال و موسیقی دیگر آیتم های آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس بود.
هرساله دهم اردیبهشت، همزمان با روز ملی خلیج فارس و سالروز آزادسازی جزیره هرمز، جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس در بندرعباس برگزار می شود.
ساعت: ۰۲:۲۵ بعداز ظهر – ۹۸/۰۲/۱۱
بازدیدها: ۳۴
آخرین دیدگاهها