سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

حاکمیت، صدای مردم را بشنود

دکتر یونس غلامی فعال سیاسی و مدنی :

حاکمیت صدای مردم را بشنود

کارشناس مسائل سیاسی گفت: ما استقلال را در هیچ حوزه ای حتی دانشگاه هم مشاهده نمی کنیم و مردم در خیلی از مسائل عادی و روزمره دچار مشکل هستند که حاکمیت باید فریاد مردم را بشنود و ما اگر از داخل مشکل نداشته و تامین باشیم کشوری نمی تواند ما را مورد هجمه قرار دهد.

به گزارش صدف نیوز: یونس غلامی در گفتگو با خبرگزاری علم و فناوری در هرمزگان؛ به تحولات اخیر کشور اشاره کرد و افزود: در علم سیاست هر تجمع به صورت جداگانه مانند جنبش، نهضت، اعتراض، اغتشاش و انقلاب تعریف شده و ما نمی توانیم هر گاه مردم به خیابان بیایند آن را اغتشاش بنامیم، پس مردم سالاری مان چه میشود؟

وی به اعتراض مردم در سال ۷۸ اشاره کرد و ادامه داد: در این سال مردم به یک موضوعی معترض بودند اما در سال ۸۸  موضوع کمی متفاوت و از دی ماه ۹۶ موضوع به طور کل متفاوت است.

کارشناس مسائل سیاسی تجمعات و شعارها در دی ماه ۹۶ را متفاوت دانست و بیان داشت: شعارها در دی ماه ۹۶ متوجه کل حاکمیت نظام شد، از نوع شعارها مشخص بود خواسته ی مردم بخش اعظمی از مسائل فرهنگی، اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی هستند و عاملی که کشور درگیر این موضوعات می شود تداوم یکسری ایرادات ساختاری، قانونی و عملکردها می باشد.

دکتر غلامی شکل گیری جامعه ی مدنی در حل بحران سیاسی داخلی کشور را موثر دانست و اضافه کرد: جامعه باید از حالت تک صدایی و یک طرفه بیرون بیاید و مردم احساس کنند تریبونی برای بیان درد ها و مسائل وجود دارد و جوانان، قشر فعال و پویا جامعه ی ما  این اجازه را داشته باشند تا مطالبه کنند و حرف های خود را به گوش دولت مردان برسانند.

این فعال مدنی افزود: هنگامی که مردم از طریق فضای مجازی چیزی می گویند حاکمیت آن ها را اغتشاش گر می داند و اگر در استانی اعتراض کنند که آب ما شور است می گویند این ها منافق هستند، این مدل برخوردها باید اصلاح شود.

کارشناس مسائل سیاسی به راه عبور از این بحران ها اشاره کرد و اظهار داشت: باید با این مردم گفتگو کرد همانطور که در سیاست خارجه جمهوری اسلامی با نظامی که آن را نزدیک به چهل سال است شعار مرگ سر می دهد در قالب میز مذاکره گفتگو می کند اما با مردم خودحاضر نیست و این ناامنی های کنونی نشات گرفته از فاصله ی عمیق بین مردم و حاکمیت و بی اعتنایی به آنهاست.

غلامی نشاط و شادابی اجتماعی، عدالت، اشتغال، وجود رفاه و نبود تبعیض را از ضروریات یک جامعه ی امن دانست و به آن تاکید کرد و گفت: وقتی در جامعه؛ رفاه، آزادی و عدالت اجتماعی به معنای واقعی وجود ندارد و حتی ابتدایی ترین شعار انقلاب اسلامی محقق نشود اتفاقی مانند تجمعات دی ماه ۹۶ قطعا به وجود خواهد آمد.

کارشناس سیاسی با ابراز تاسف اذعان کرد: ما استقلال را در هیچ حوزه ی حتی دانشگاه هم مشاهده نمی کنیم و مردم در خیلی از مسائل عادی و روزمره دچار مشکل هستند و ارزش پول ملی ما در دنیا کاسته شده و ایران دومین کشوری هست که نرخ تورم در آن بسیار بالاست و تعداد بیکاران در کشور رو به افزایش می باشد.

غلامی گفت: در مذاکرات قراردادی موسوم به برجام آنگونه که من احساس میکنم یک سناریویی است که به واسطه ی آن میخواهند همانکاری را بکنند که سالها پیش در عراق و افغانستان کردند .

دبیر کل سابق جمعیت حامیان انقلاب افزود: برجام یک ابزاری است که ایالات متحده از آن به عنوان یک سناریو استفاده می کند و هدف آن در واقع ساقط کردن حاکمیت جمهوری اسلامی می باشد و  قصد دارند به واسطه ی فلج کردن اقتصاد ایران،  جمهوری اسلامی را از پای در بیاورند و کشور اگر از درون تامین و مشکلی نداشته باشد هیچ کشور دیگر نمی تواند آن را مورد هجمه یا حمله ی قرار بدهد.

دکتر یونس غلامی یاد آور شد: در جامعه ی بین الملل آمریکا با خروج خود از برجام به یک کشور بی اعتماد  تبدیل شده است .

غلامی وابستگی اقتصاد کشور به فروش نفت را بزرگترین مشکل عنوان کرد و افزود: در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد چند صد اقتصاد دان نامه نوشتند و ایرادات اقتصادی کشور را مطرح نمودند اما دولت هیچ اعتنایی نکرد و بیشترین آسیب ها را در حوزه اقتصاد در زمان احمدی نژاد به پیکره اقتصاد وارد شد و بحران کنونی ادامه ی آن سیاست های غلط احمدی نژاد است.

وی گفت: بودجه ی ما از انقلاب تا الان ببش از نود درصد متکی به فروش نفت بوده و اگر فرض کنیم هیچ کشوری از ایران نفت خریداری نکند کارخانه ها تعطیل و اقتصاد ما ورشکسته خواهند شد و نباید انتظار داشته باشیم مردم سکوت کنند.

این فعال سیاسی بیان کرد: کشور از لحاظ سیاست خارجی دچار بحران و از لحاظ سیاست داخلی دچار مشکل است و  ایران باید سیاست خارجی خود را اصلاح و اقتصاد خود را از اساس و پایه بسازد.

غلامی به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی تاکید کرد و ادامه داد: اگر به صورت واقعی اجرا شود بخشی از مشکلات اقتصادی ما را حل کرده  به گونه ای که شاید دیگر شاهد این اعتراضات نباشیم.

وی گفت: کشور با افزایش شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری می تواند از این بحران اقتصادی عبور کند و ما می توانیم با تاسیس کارخانه های جدید نیروی کار استخدام کنیم تا بخشی از معضل بیکاری حل شود.

کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: دولت از اساتید دانشگاه کمک بگیرد و استفاده کند، حاکمیت صدای جامعه ی مدنی و فریاد مردم را بشنود و در این بین  احزاب رابطه ی بین مردم و مسئولان باشند.

بازدیدها: ۱۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *