فعال سیاسی هرمزگان:
نگرانی جامعه جهانی از کوبیدن بر طبل جنگ
فعال سیاسی هرمزگان گفت: جنگهای جهانی اول و دوم بشریت را آزرده خاطر و افسرده کرده و امروز بهترین گزینه روی میز، تعامل سازنده و گفت وگو است.
به گزارش صدف نیوز: دکتر یونس غلامی در گفت وگو با خبرنگار فارس با اشاره به نامگذاری ۲۳تیرماه به عنوان روز گفت وگو و تعامل سازنده با دنیا اظهار داشت: در قضیه برجام بیش از ده سال درخصوص مسایل هستهای با گروه ۵+۱ گفت وگو و مذاکره شد، مقام معظم رهبری هم گفتند من به این مذاکرات خوش بین نیستم؛ بنده نیز براین عقیدهام که آنها برای مقابله با ایران به هر اهرم فشاری متوسل میشوند.
خروج از برجام
وی افزود: آنها هر روز بهانههایی میآورند و میگویند چرا موشکهایتان بردش هزاران کیلومتر است، چرا نشر آزادانه اطلاعات در فضاهای مجازی و رسانههای اجتماعی را بستهاید، چرا حقوق بشر اجرا نمیشود و دهها بهانه دیگر تا بتوانند فشارهای بیشتری به ملت ایران وارد کنند.
فعال سیاسی هرمزگان تاکید کرد: قبول دارم که بعضا در کشور اتفاقاتی میافتد و مورد تایید نبوده و اشتباه است؛ اما عدهای هم از این فضاها سوءاستفاده میکنند و مشکلات اخلاقی و اجتماعی را رقم می زنند که باید برای حفظ امنیت همگانی این فضاها مورد کنترل باشد بطور مثال چاقو هم جراحی میکند و هم آدم میکشد بنابراین باید بتوانیم از هر ابزاری استفاده صحیح کنیم.
دکتر غلامی افزود: باید بگویم اگر گفت وگو و تعامل سازنده با جهان داشتیم دیگر نیازی به برجام نبود؛ در بحث سیاست خارجی همراهی مهم است باید با جامعه جهانی همراه بود و بعد آنها را با خود همراه کرد؛ همانگونه که ترامپ به تمام کشورها میرود و به گفته دکتر ولایتی مانند یک دلال به کشورها وارد میشود و با اعمال اهرمهای فشار و اقتصادی آنها را با خود همراه میکند که در غیراینصورت اقتصادشان را فلج کند.
بحران اقتصادی و اجتماعی در کشور
وی تاکید کرد: بحران بازار سکه و ارز، بحران زیست محیطی و بیکاری که با معیشت مردم سروکار دارد زندگی آنها را مختل میکند ، نمیتوان همه مشکلات را گردن امریکا انداخت؛ مگر امریکا گفته بحران آب داشته باشیم و یا …متاسفانه برخی مدیران برای توجیه سوء مدیریت خود هر اتفاقی که در کشور میافتد آن را به گردن این و آن می اندازند؛ بجای آن که آن را با کارهای کارشناسی حل کنند اما میبینیم در اثر سوء تدبیرها مشکلات به ناامنی و تهدید امنیتی و… تبدل میشود، باید گفت اقتصاد ما برپایه بخش خصوصی، دولتی و تعاونی نیست؛ بخش اعظمی از اقتصاد کشور حکومتی بوده و دست مردم نیست.
غلامی گفت: اگر اقتصاد مردمی باشد، تولید، عرضه و تقاضا به چرخش در میآید و رونق پیدا میکند و کارگاههای تولیدی رونق پیدا خواهد کرد اما هنوز این اتفاق نیافتاده است؛ این بسیار مضحک است که مثلا اهواز دچار مشکل ریزگرد و یا بوشهر مشکل آب دارد، این را هم بگوییم کار آمریکایی هاست. برجام بعد از ۱۲ سال مذاکره تمام شد و همانگونه که رهبری گفتند به آن خوش بین نیستم امریکا از برجام خارج شد، این یک سناریوی از پیش تعیین شده بود اول مذاکره کردند و بعد ازبرجام خارج شدند؛ غنی سازی اورانیوم ایران را متوقف کرده و در ازای آن تحریمها را هم رفع نکردند.
توقف غنیسازی اورانیوم و اعمال تحریمها
این فعال سیاسی هرمزگان افزود: در نشست لوزان درحالی توافق نامه هستهای منتشر شد که این یک سناریو از پیش تعیین شده بود برای فشار، جنگ و تحریمهای بیشتر به ایران، در خصوص خروج امریکا و بازگشت تحریمها باید ببینیم این فرصت است یا تهدید؟ اما بنده به جد میگویم تعامل سازنده با دنیا یکی از راههای ارتباط با سایرین است، اما با شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل و غیره هم چیزی حل نمیشود و نباید شعار دهیم، امروز با مشکلات عدیده اقتصادی، زیست محیطی و علمی مواجه هستیم و در هیچ حوزها ی مستقل و بینیاز نیستیم.
وی تاکید کرد: در خصوص تعامل سازنده با جهان، سیاست خارجی ما در کنش و واکنش این موضوع است که در زندگی جمعی مردم چه رخ میدهد؛ چرا که این مسئله اثرات تاریخی و گستردهای دارد، مهم ترین وظیفه هر کشوری تامین امنیت و دستیابی به امنیت همگانی و فکری برای مردم است بنابراین یکی از دستاوردهای مهم سیاست خارجی هر کشوری این مسئله است .
کوبیدن برطبل جنگ بیهوده است
این استاد دانشگاه افزود: ما تا زمانی که بر طبل جنگ و شعار مرگ بر این کشور و آن کشور بکوبیم همواره باید با دنیا سروکله بزنیم و دشمن سازی کنیم همه میدانیم امریکا و اعوان و انصارش همراه وهمصدابوده و نمیتوانیم برای آنها شاخ و شانه بکشیم؛ تا به امروز شعارها چه دستاوردی برای کشور داشته؟؟! جز اینکه امریکا تحریمها را شدیدتر از قبل کرده است، در بحث فروش نفت نیز میبینیم که ترامپ با صدور لوایح فروش نفت به عربستان دستور داده تا تولیدش را دو برابر کرده و با قیمت کمتر عرضه کند تا کسی از ایران نفت نخرد، امریکا با اتخاذ سیاستهایی علیه کشور ایران اقتصاد ما را فلج کرده، باید هوشیارانه در صحنه بود، با بصیرت و آگاهی اینها را دید و چاره ای اتخاذ کرد.
شیوههای جدید استعمار نو
غلامی گفت: امروز در واقع برهم زنندگان نظم و امنیت جهانی کسانی هستند که جمعیت زیادی از آوارگان و پناهجویان جنگی را با اتخاذ سیاستهای جنگی و زیادهطلبانه دچار انواع واقسام بیماریهای روحی و جسمی کرده، و میخواهند با اتخاذ قوانین مهاجرتی و جداکردن بچهها از والدین از جمله شیوههای استعمار نو است وبا اهرمهای اقتصادی، تحریم و صدور قطعنامه و… از طریق مسایل اقتصادی و فرهنگی و …. کشورهایی همچون ایران و سوریه را به عقب برانند، بنابراین باید منطق داشته باشیم و واقعیتها را بپذیریم، اگر این روند ادامه پیدا کند فشارها بر کشورو مردم افزایش مییابد دشمن در تمامی زمینهها از ما جلوتر بوده و حرف اول را می زند؛ بشریت که سابقه جنگ جهانی اول و دوم را پشت سرگذاشته و جنگ به عنوان یک مصیب عظما و خانمانسوز روح بشریت را سوزانده و ثبات و آرامش بینالملل را برهم زده، باید در این زمینه تدبیری اتخاذ کنیم و بدانیم که در سیاست خارجی با شعار نمیتوانیم کاری انجام دهیم .
تعامل سازنده گزینه روی میز
فعال سیاسی هرمزگان افزود: بنابراین تعامل، سازنده ترین گزینه روی میز است؛ گفت وگو و تعامل اخلاقیترین روش بین کشورها است، امروز با جامعه جهانی مواجه هستیم که بسیار متشنج و ملتهب بوده وبه دنبال مامنی برای زندگی و سکونت هست؛ لذا جنگ پدیدهای است که بشریت را افسرده کرده و جامعه جهانی نمیخواهد در جنگ دیگری وارد شود لذا بهتر است کشورها با احترام متقابل به یکدیگر پای میز گفت وگو، مناظره و مباحثه بنشینند. انسانیترین و اخلاقیترین روش حل مناقشات بین کشورها گفت وگو است.
این مقام سیاسی اظهار داشت: اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ملی و فراملی بوده و حفظ امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور، توسعه اقتصادی و کسب اعتبار و امنیت اقتصادی در عرصه بینالمللی جزو اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی است در حالی که ایران، امالقری جهان اسلام است و اسلام مرز نداشته و بیکران است می تواند در راستای دفاع از حقوق مظلومان و مسلمانان جهان حرکت کند.
وی با اشاره به صدور انقلاب، وحدت و انسجام جهان اسلام و تشکیل جامعه جهانی که جزو اهداف فراملی جمهوری اسلامی ایران است گفت: یکسری از موارد هم جزو اصول و اهداف است مانند نفی سلطه گری، سلطه پذیری، ظلم ستیزی و عدالت خواهی، استکبار ستیزی و حمایت از مظلومان و مسلمانان جهان که کشورهای ابرقدرت با اتخاذ سیاست صلح طلبی، عدم مداخله در امور داخلی کشورها و تعهد به قراردادهای بینالمللی باید نظم وامنیت بینالمللی را فراهم نمایند.
برقراری امنیت جهانی
غلامی در پایان تاکید کرد: برقراری امنیت خارجی و آرامش داخلی مهم ترین گزینه پیش روی دولتمردان است که این مهم هم با تعامل سازنده و گفت وگوی شفاف با مقامات داخلی و خارجی و مردم امکان پذیر است؛ چرا که هر روز معیشت مردم سخت تر شده و فشارهای زیادی برآنان وارد میشود، لازم است که با مدیریت هدفمند و درایت در پی کسب رضایت و تسهیل شرایط اقتصادی مردم به عنوان کسانی که تعیین کننده سرنوشت سیاسی یک کشور هستند باشیم.
بازدیدها: ۳
آخرین دیدگاهها