انرژی آب و برق از طلا باارزش تر است
آب، برق، گاز، نفت و بنزین از منابع مهم انرژی بشر محسوب می شوند. صرفه جویی در منابع انرژی نیز واجب و ضروری است زیرا یکی از آموزه های دینی ماست و اسراف در هر یک از این منابع، نکوهیده شده است. در حال حاضر توصیه به صرفه جویی در همه این موارد صورت گرفته می شود و تنها چیزی که هنوز مردم را به مصرف بیشتر در آن تشویق می کنند، استفاده از تلفن همراه، تلفن ثابت و اینترنت است و حتی برای پرمصرف ها جایزه هم تعیین می کنند.
امروزه مشکل کمبود منابع انرژی همچون آب و برق در کشور و حتی جهان به گونه ای است که از حد نگرانی فراتر رفته و تک تک ما باید برای غلبه بر این مشکل، عمیقاً بیاندیشیم و فکری اساسی کنیم. افزایش نرخ آب و برق هم چاره کار نیست. پولدارها قبلا می گفتند: ما هر قدر دلمان بخواهد مصرف می کنیم و پولش را می دهیم. اما در حال حاضر کمبود منابع آب و برق به حدی است که گاهی اوقات با پول هم نمی توان آنرا به دست آورد.
خشکسالی های دراز مدت، عدم بارش کافی، خشک شدن اکثر چشمه ها، رودخانه ها و دریاچه ها و افت سفره های زیر زمینی، باعث بحران بی آبی شده، این بی آبی بر روند تولید برق هم اثر مستقیم دارد چرا که بخش اعظم نیروگاهها نیز برقابی هستند و با چرخش توربین های آبی سدها، برق تولید می کنند.
در مناطق گرمسیری همچون استان هرمزگان که نیاز به سیستم سرمایشی بصورت دائمی است و زندگی بدون برق، غیر ممکن است؛ به دلیل کمبود برق، همواره توصیه به صرفه جویی در مصرف برق می شود و از کولرهای گازی نمی توان زیاد استفاده کرد. قبلا در برخی مناطق که شرجی کمتری وجود داشت به مشترکین توصیه می شد که از کولرهای آبی بجای کولرهای گازی استفاده کنند اما اکنون به دلیل کمبود آب از کولرهای آبی هم نمی توان زیاد استفاده کرد. مردم در این میان مانده اند که چه کار کنند؟!
گاز هم یکی دیگر از منابع انرژی است و علی رغم وجود منابع سرشار گاز در کشور، باز هم گاهی اوقات با کمبود گاز روبرو می شویم و مردم را به رعایت صرفه جویی در مصرف گاز دعوت می کنند. این امر نشان دهنده آن است که در مصرف گاز هم نباید اسراف کرد.
قضیه نفت، بنزین و گازوئیل هم همین است. هیچ یک از این منابع انرژی، همیشگی نیست و گاهی اوقات با کمبود آن روبرو می شویم. در ضمن همه این منابع بالاخره روزی به پایان می رسند.
در این بحران کمبود انرژی، فقط یک راه دیگر برای تامین انرژی برق باقی مانده و آن هم استفاده بهینه از انرژی خورشیدی است. همان طور که استاندار هرمزگان تاکید کردند باید پنل های خورشیدی تولید برق در تمام ادارات دولتی نصب شود تا میزان مصرف برق کاهش یابد. مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان نیز به راه اندازی نیروگاههای خورشیدی در استان اشاره کرد و گفت: تمامی مشترکین را نیز به نصب پنل های خورشیدی در شرکت ها و منازل تشویق می کنیم و حاضریم برق مازاد بر نیاز آنها را هم خریداری کنیم.
برای جبران کمبود آب نیز علاوه بر راه اندازی آبشیرین کن ها، می توان از آب کولرهای گازی و رطوبت شرجی معلق در هوای استان بهره گرفت. استاندار هرمزگان گفت: قرار است بزودی شرکتی در استان در زمینه بهره برداری از رطوبت هوا شروع به کار کند و از آن، آب آشامیدنی تولید نماید.
به نظر می رسد که با کمک تکنولوژی روز، امکان فائق آمدن بر کمبود انرژی آب و برق تا حدودی وجود دارد اما در کنار این کارها هرگز نباید صرفه جویی را نیز فراموش کنیم زیرا به دست آوردن این منابع، بسیار سخت و پرهزینه است و به جرات می توان گفت از طلا باارزش تر است. پس باید قدر آنها را به خوبی بدانیم.
به قلم: حسین فریدونی – سردبیر
بازدیدها: ۷
آخرین دیدگاهها