استاندار هرمزگان:
تعطیلی پنجشنبه ها با هدف صرفه جویی در مصرف آب و برق است
استاندار هرمزگان، با بیان اینکه دستگاههای متولی اقدامات لازم را جهت کنترل بحران آب در تابستان پیشرو بکار گیرند گفت: احصای سهم بندرعباس از پروژه شیرینسازی و انتقال آب خیلجفارس این شهرستان را از منابع دیگر بینیاز میکند.
به گزارش صدف نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، فریدون همتی در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان هرمزگان، با درخواست از صدا و سیما و رسانههای استان، اظهار داشت: مهمترین گامی که میتوان در مدیریت مصرف آب در هرمزگان برداشت فرهنگسازی است.
وی با اشاره به سخنان امام جمعه میناب در خطبههای نماز جمعه در زمینه منابع آب گفت: این شیوه سخن راندن در این مقطع از زمان که با مشکلات عدیدهای در حوزه تامین منابع آب مواجه هستیم، به نوعی بنزین بر آتش ریختن است، خطیب جمعه میناب نیز بایستی از بیان مطالب تنشزا پرهیز کند.
وی در ادامه خطاب به مدیر شرکت آب منطقهای هرمزگان بیان داشت: شخصا با حضور در دفتر امام جمعه میناب، وی را نسبت به شرایط کنونی استان در حوزه کمبود آب و اقداماتی که برای مدیریت این بحران نیاز است، توجیه کنید.
استاندار هرمزگان در ادامه، مصوبه تعطیلی پنجشنبهها را با هدف مدیریت، کمبود آب و انرژی دانست و تصریح کرد: در حوزه کشاورزی نیز دستگاههای متولی با برگزاری جلسات توجیهی و افزایش آگاهی، این قشر از جامعه را بر مدیریت مصرف آب در این بخش ترغیب کنند.
همتی با تاکید بر رفع مشکل تامین آب شرب و کشاورزی شهرستان سیریک بیان داشت: با کفشکنی چاه آب شرب شهر سیریک و اجاره چند چاه آب کشاورزی، برای تامین آب این منطقه اقدام شود.
استاندار هرمزگان، تامین منابع آب را هدف مشترک تمام دستگاههای استان دانست و افزود: مدیران استان توجه داشته باشند، با همافزایی بیشتری در راستای تامین آب برای مدیریت بحران آب در تابستان پیش رو اقدام کنند.
وی با تاکید بر قطع آب شرب مورد استفاده در فضای سبز شهر بندرعباس تاکید کرد: شهردار بندرعباس مکلف است، برنامه قطع کامل آب شرب در آبیاری فضای سبز بندرعباس را ظرف یک هفته به استانداری ارائه دهد.
وی ادامه داد: ادارات و دستگاههای دولتی نیز اجازه استفاده از آب شرب برای آبیاری فضای سبز و مصارف غیر شرب را ندارند، در این زمینه البته نیازمند نظارت مداوم هستیم.
نماینده عالی دولت در هرمزگان با گلایه از قوانین دست و پاگیر و بروکراسی موجود در تامین منابع، جهت تکمیل آبشیرینکن بندرعباس گفت: تلاش شود تا با تسریع در روند تکمیل و بهرهبرداری از فاز نخست این آبشیرینکن مشکل تامین آب در تابستان ۹۷ کاهش یابد.
وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب با برنامهریزی نسبت به تکمیل خط انتقال آب شرب به بندرخمیر اقدام کرده تا با بهرهبرداری از آبشیرینکن شرکت سیمان خمیر، مازاد آب این آبشیرینکن را به میزان ۶ هزار متر مکعب وارد مدار شود.
همتی با اشاره به مخالفتهای موجود در صدور آبشیرینکنهای جدید در استان ادامه داد: نهایتا نگاه ما به این باشد تا مجوزهای جدید آبشیرینکن در استان در شرق استان صادر شود تا دغدغههای موجود در زمینه محیط زیست را مدیریت کنیم.
استاندار هرمزگان بر سرعت بخشیدن به واگذاری پساب تصفیهخانه بندرعباس به سرمایهگذار تاکید کرد و بیان داشت: شهرداری بندرعباس در این زمینه با سرعت بیشتری اقدام کند.
وی در ادامه با ابراز نگرانی از تامین برق آبشیرینکن بندرعباس بیان داشت: پیگیریهای لازم جهت تامین برق فازهای بعدی آبشیرینکن بندرعباس انجام شود.
نماینده عالی دولت در هرمزگان با اشاره به مصوبه حفر ۱۰ حلقه چاه جدید در بین ۲ سد شمیل و نیان با هدف تامین آب شرب بندرعباس تاکید کرد: این موضوع بایستی توسط دستگاههای متولی کنترل شود تا قبل از فصل تابستان این مصوبه اجرایی شود.
همتی با اشاره به جلسه مشترک با وزیر نیرو در زمینه تامین منابع آب با تاکید بر ضرورت نیاز استفاده از سیاست قیمتی و الگوی مصرف در هرمزگان بیان داشت: در خصوص قیمت تمام شده آب باید به گونهای اقدام شود تا برای مصرفکنندگان بازدارنده باشد.
استاندار هرمزگان با اشاره به ضرورت بررسی شیوه تامین آب شرب بندرعباس از طریق آبشیرینکن شرکت آب آسیا افزود: با توجه به استفاده این شرکت از منابع استان بایستی مذاکرات توسط دستگاههای متولی در راستای احصای سهم هرمزگان از این پروژه عظیم انجام شود.
وی ادامه داد: با تکمیل پروژه شیرینسازی و انتقال آب خلیجفارس به استانهای مرکزی کشور و دریافت ضمانت نسبت به تامین آب شهر بندرعباس، این شهرستان دیگر نیازی به آب سدهای میناب، شمیل و نیان و منابع دیگر نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان نیز گفت: در سال آبی ۹۷-۹۶ وضعیت بارندگی در هرمزگان حدود ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و در حوزه شرق استان که بخشی از تامین آب شرب از محل منابع آب این سدها تامین میشود که میزان کاهش بارش بیش از ۹۵ درصد و ورودی آب به سدها ۱۰۰ درصد کاهش یافته و صفر میباشد.
به گفته ملایی ضرورت همراهی آحاد مردم در بخشهای مختلف مصرف از جمله مصرف در شرب، صنعت و کشاورزی میتواند در عبور از بحران مؤثر و صرفه جویی در بخشهای مختلف و کاهش مصرف و برداشت آب در مصارف و مدیریت مصرف راهکار مناسب در این راستا میباشد.
بازدیدها: ۹
آخرین دیدگاهها