مدیر کل امور مالیاتی هرمزگان خبر داد
۳۱ فروردین، آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
مدیر کل امورمالیاتی هرمزگان گفت: مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده از ۱۵ فروردین به ۳۱ فروردین تمدید شد و مودیان مالیاتی تا ۳۱ فروردین فرصت دارند نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.
به گزارش صدف نیوز: شاکررضا مریدی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، گفت: آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم (زمستان ۹۶) حداکثر تا روز جمعه ۳۱ فروردین ماه سال جاری میباشد.
وی در خصوص جریمه قانونی برای مودیانی که تا این تاریخ نسبت به تسلیم اظهارنامه اقدام نکنند، اظهار داشت: براساس بند ۵ ماده ۲۲ قانون مالیات برارزش افزوده، عدم تسلیم اظهارنامه معادل ۵۰ درصد مالیات متعلقه مشمول جریمه میباشد که از مودیان درخواست میشود در موعد مقرر نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند تا مشمول این جریمه نشوند.
مریدی تصریح نمود: همچنین ۳۱خرداد ماه ۹۷ هم آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه عملکرد سال ۹۶ صاحبان مشاغل میباشد که بایستی تا این تاریخ نسبت به تسلیم اظهارنامه اقدام نمایند.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان خاطر نشان نمود: آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی که سال فعالیت آنها سال شمسی میباشد هم حداکثر تا پایان تیرماه سال جاری میباشد.
وی گفت: اشخاص حقوقی هم که سال مالی آنها یک سال شمسی نمیباشد، چهار ماه پس از آخرین سال مالی شرکت، برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی مهلت دارند.
مریدی تاکید نمود: در راستای اجرای ماده ۱۹۲ قانون مالیاتهای مستقیم، در کلیه مواردی که مودی یا نماینده وی که به موجب مقررات این قانون از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی میباشند، چنانچه نسبت به تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر اقدام ننمایند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل ۳۰ درصد مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون و ده درصد جریمه برای سایر مودیان میشوند.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان تصریح کرد: حکم این ماده در مورد درآمدهای کتمان شده در اظهارنامههای تسلیمی و یا هزینههای غیرواقعی نیز جاری است.
وی گفت: براساس ماده ۱۹۳ قانون مالیاتهای مستقیم هم مودیانی که به موجب این قانون مکلف به نگهداری دفاتر قانونی هستند، در صورت عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان ویا عدم ارائه دفاتر مشمول جریمهای معادل ۲۰ درصد مالیات برای هریک از موارد خواهد بود.
مریدی در خصوص تمدید پلمپ دفاتر فعالان اقتصادی گفت: فعالان اقتصادی تا پایان اسفند ۹۶ و یا اولین روز کاری سال ۹۷ برای پلمپ دفاتر فرصت داشتند و فعالان اقتصادی که نسبت به پلمپ دفاترشان اقدام ننمودهاند، بایستی تا قبل از شروع بکار پلمپ نمایند تا میزان جریمهای که به آنها تعلق میگیرد از۴۰ به ده درصد کاهش یابد.
مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان در پاسخ به این پرسش که گفته میشود هرمزگان به لحاظ کسب درآمد از محل دریافت مالیاتهای مستقیم و ارزش افزوده جزو استانهای برتر کشور است، اما از لحاظ سهم خود از اعتبارات بازتوزیعی در این بخش جایگاه خوبی ندارد؛ دلیل آن چیست هم با رد این موضوع اظهار داشت: امسال با توجه به محقق شدن صددرصد درآمدهای استانی که اداره کل امور مالیاتی استان کاهش درآمدهای سایر ادارات استان هرمزگان را نیز جبران نموده است و باعث پرداخت صددرصد اعتبار تخصیصی شده است و از طرفی دیگر افزایش بیش از ۵۰درصدی مالیات برارزش افزوده سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ را در استان شاهد هستیم که باعث افزایش پرداختیهای عوارض به شهرداریها و دهیاریهای استان شده است.
وی گفت: با توجه به حجیم بودن امور اداری شهرداریها و نبود درآمد پایدار در شهرداریها، پرداختیهای ارزش افزوده صرف هزینههای جاری هم میگردد که میطلبد شهرداریها نسبت به تعریف و شناسایی درآمد پایدار اقدام نمایند و از طرفی دیگر هم از شوراهای اسلامی شهرها هم انتظار میرود به نحوی برنامهریزی نمایند تا صدرصد دریافتیهای ارزش افزوده در پروژههای عمرانی شهرها هزینه گردد.
مریدی در خصوص اولویت سال ۹۷ اداره کل امور مالیاتی هرمزگان خاطرنشان نمود: شناسایی مودیانی که بدون هرگونه مجوز قانونی مشغول فعالیت میباشند و به نوعی فعالیتهای زیرزمینی بدون پرداخت هرگونه مالیات و عوارض و حق بیمه مشغول فعالیت میباشند، آموزش همکاران و مودیان مالیاتی درخصوص انجام تکالیف قانونی و بهرهمندی از مشوقهای مالیاتی جهت توسعه استان، به روزرسانی و قطعیت پروندهها، حذف فرایندهای اضافی در پاسخ به استعلامات مودیان جهت تسریع درصدور فرایند مجوزها بطوریکه پاسخ استعلامات ادارات در حداقل زمان ممکن صادر گردد، مهمترین برنامههای سال جاری این اداره کل است.
مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان در خصوص اثرات اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم هم گفت: مهمترین اثر اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، “مودی محوری” و بهادادن به فعالان اقتصادی خصوصا مودیانی که در مناطق کم برخوردار نسبت به سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال اقدام مینمایند، میباشد.
وی تاکید کرد: در همین راستا با توجه به مشوقهای موجود، مودیانی که در مناطق کم برخوردار سرمایهگذاری نمایند حسب ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم در حالت عادی به مدت ده سال و در صورت استقرار در منطقه ویژه اقتصادی، به مدت سیزده سال از مشوق ها و معافیتهای مالیاتی بهرهمند میشوند.
مریدی تصریح نمود: نکته مهمتر از آن هم بند ب ماده ۱۳۲ قانون مالیات مستقیم میباشد که براساس آن واحدهای تولیدی که دارای بیش از ۵۰ نفر نیروی کارشاغل باشند، چنانچه در دوره معافیت، هرسال نسبت به سال قبل نیروی کار شاغل خود را حداقل ۵۰ درصد افزایش دهند، به ازای هر سال افزایش کارکنان، یک سال به دوران معافیت آنها اضافه میشود.
بازدیدها: ۸
آخرین دیدگاهها