یونس غلامی در مصاحبه با صدف:
تریبون های یک طرفه، مردم را خسته کرده است
با توجه به برخی نارضایتی های عمومی در سطح جامعه که بیشتر ناشی از تورم و بیکاری و نارضایتی های دیگر است گاهی اوقات این نارضایتی ها به خیابان ها کشیده می شود که جلوه بد و ناخوشایندی برای کشور دارد و امنیت و آرامش کشور را تحت الشعاع قرار خواهد داد. هر چند اعتراضات اخیر پایان یافت اما ممکن است باز هم شاهد چنین اتفاقات ناگواری باشیم. برای ریشه یابی علل این گونه اعتراضات و راهکارهایی جهت جلوگیری از تکرار آن گفتگویی با دکتر یونس غلامی دبیر کل حامیان انقلاب اسلامی از کارشناسان مسائل سیاسی و اجتماعی استان که از غرفه نشریه صدف در نمایشگاه مطبوعات بازدید کردند انجام دادیم که از نظرتان می گذرد.
به گزارش صدف نیوز: دکتر غلامی در پاسخ به این سئوال که تحلیل شما از اعتراضات خیابانی اخیر چیست؟ گفت: مردم با سردادن شعارهایی در زمینه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به خیابان ها آمدند، مشکلات معیشتی، بیکاری و برخی مسائل سیاسی مردم را به خیابان ها کشاند، ۷۵ درصد از بیکاران کل کشور را کسانی تشکیل می هند که دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه هستند. علاوه بر آن، افرادی هم با مشاهده چنین حرکتهایی، تحت تاثیر قرار گرفته و ناخواسته به معترضین می پیوندد.
وی افزود: معتقدم که بایستی به مشکلات اقتصادی مردم توجه ویژه شود. البته انتظار این بود که سالها پیشتر این مشکلات حل می شد و یا با ایجاد بنگاه های اقتصادی زودبازده اقتصاد را سامان میدادند، البته بیش از ۸۰ درصد از مشکلات اقتصادی کشور به دلیل وابستگی به نفت است. دولتی که به نفت وابسته باشد در صورت اتمام نفت برای تامین بودجه کل کشور چه برنامه ای دارد؟ زمانی که تولیدات ناخالص داخلی متکی بر تولید باشد، درصدی هم مالیات ها شامل می شود که در لوایح بودجه سنواتی ۸ درصد بوده است، این امر سبب ایجاد و راه اندازی کارخانجات می شود و تولید در کشور رونق می گیرد و عرضه و تقاضا نیز محقق می شود.
غلامی ادامه داد: دلیل دیگر اعتراضات مردمی، این است که در کشور دو جریان سیاسی اعم از اصلاح طلب و اصولگرا تشکیل شده است، می بایست نماینده هر کدام از احزاب، به عنوان نماینده و جریان های فکری مردم در وزارت کشور، شورای تامین و مجلس شورای اسلامی جلساتی را تشکیل و علت بروز چنین مسائلی را ریشه یابی می کردند. دولت به مشکلات مردم واقف است، دولت در چند وقت پیش اذعان داشت که رشد چند درصدی اقتصادی داشتیم، این کاملا اشتباه است چرا که رشد اقتصاد داخلی مبتنی بر تولید است. رشد اقتصادی در دولت قبل و کنونی، تا رسیدن به شاخص تعیین شده در سند چشم انداز ۲۰ ساله فاصله بسیاری دارد. اقتصاد ما باید سالانه رشد ۸ درصدی داشته باشد تا بتوانیم به هدف مورد نظر برسیم اما با رشد تقریبا ۳/۲ بعید می دانم در افق ۱۴۰۴ به هدف دست یابیم.
دبیر کل حامیان انقلاب اسلامی استان هرمزگان تصریح کرد: به طور کلی جهان در حال گذار و تحول به سمت یک ساختار و هندسه جدید سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است که با تبیین جایگاه ایران و دیگر کشورهای آزاده در می یابیم که نقش آفرین هستند و در این تحول عظیم تاریخی در مقابل جبهه استکبار و استعمار ایستاده اند. مردم به تنگ آمده و جوامع نیز به سمت مردمی شدن پیش می رود، مردم دیگر شیوه های این چنینی را نمی پذیرند، دولت ها، حکومت و مردم به سمت مردمی تر شدن حاکمیت و دولت ها پیش می روند. بارزترین شیوه حکومت در دنیا، دموکراسی است، یعنی حکومت مردم بر مردم، اما اینکه قدرت سیاسی و اجتماعی، اقتصادی در گوشه ای از نظامی تجمع یافته است همین تجمع قدرت در گوشه و کنار از نظام اقتصادی و سیاسی که نقطه مقابل آن تکثر قدرت های اجتماعی و سیاسی است تبدیل به یک غده سرطانی می شود.
حال سوال اینجاست علیرغم اینکه گروه های زیادی از حق و حقوق خود محرومند چگونه می توان ادعای مردم سالاری داشت؟
دکتر غلامی در پاسخ به این سئوال که آیا اعتراضات اخیر ریشه خارجی داشته یا ناشی از مسائل داخلی است گفت: اصل اعتراضات مردمی ریشه در کشورهای بیگانه نداشته و بیشتر منشأ داخلی دارد، هر چند کشورهای خارجی نیز از دور به آن دامن می زدند اما افراد معترض همین مردم بودند. به عقیده من نه امریکا و اسرائیل و نه کشورهای دیگری دخالت مستقیم در این اعتراضات داشتند، و نقل قول یکی از مقامات کشورمان که برای مردم معترض از الفاظی ” مانند کرکس های خارج نشین، فتنه گر و آشوبگر استفاده شد، درست نبود.
وی خاطر نشان کرد: عنوان کشور ایران، جمهوری اسلامی است باید محتوای آن نیز اسلامی باشد، مشکل اقتصادی و فراتر از آن آزادی مدنی است، مردم باید از آزادی مدنی برخوردار باشند، رسانه ها نیز باید آزاد باشد، اگر فضا باز باشد دچار چنین آشوب و هنجارشکنی نخواهیم شد. در صورتی که آزادی باشد و مردم از رفاه، امنیت و عدالت برخوردار و حق انتخاب داشته باشند، تریبون ها یکطرفه نباشد، قلم ها را نشکنند و دهن ها را نبندند، مسلما مردم بهتر می توانند در این فضای باز و آزاد تنفس و زندگی کنند.
غلامی در مورد تخریب اموال عمومی توسط برخی معترضین گفت: آتش زدن اموال عمومی و تخریب اماکن کار درستی نیست، راه حل این مشکلات باید مسالمت آمیز باشد و از همه مهمتر باید مطالبات مردم را به رسمیت شناخت. تمامی مجموعه دولت، وزارتخانه ها، مجلس شورای اسلامی باید به دور از هر گونه گرایش سیاسی، دست در دست یکدیگر مشکلات موجود در کشور به ویژه مشکل اشتغال را در کشور حل کنند. متاسفانه در این میان، مانع بزرگی به نام دیوان سالاری و به قول مردم، کاغذبازی بر سرراه است، برای اخد وام، مجوزات و یا پروانه کسب، این مشکل مانع از تحقق اهداف و برنامه های پیش رو می شود، دولت باید به سمت دولت الکترونیک پیش برود که نتیجه آن رضایت مردم خواهد بود.
وی در مورد نقش رسانه های گروهی در آرام کردن فضای جامعه گفت: رسانه یکی از عناصر مهم و موثر در شکل گیری فرهنگ است، صدا و سیما به عنوان یک نهاد فرهنگی باید ملی، و تریبونی برای تمامی آحاد مردم با طرز تفکرهای موجود، البته به شکل قانونی باشد، اما مردم معتقدند که صدا و سیما میلی است و هر شبکه در اختیار گروهی خاص قرار گرفته و این موجب نارضایتی مردم می شود. اگر صدا و سیما نیز فضایی باز برای مردم در نظر بگیرد تا از این طریق حرف های خود را به گوش دیگران برسانند مردم دیگر به سراغ رسانه های بیگانه نخواهند رفت، اگر رسانه ها در داخل کشور منحصرا در اختیار افرادی خاص قرار بگیرد موجبات نارضایتی عمومی فراهم خواهد کرد. آنچه که مطرح می شود با آنچه که مردم می خواهند فاصله بسیار زیادی دارد، برای برداشتن این فاصله نیازمند آشتی ملی هستیم و صدا و سیما باید تریبونی برای بیان حقایق و مطالبات مردم و خواست ملت باشد و حرف مردم به مسئولان را منتقل کند تا مشکل حل شود، اما وقتی یکطرفه باشد مشکلی حل نخواهد شد.
غلامی در مورد گسترش فضای مجازی و تضعیف مطبوعات نیز گفت: شبکه های پیام رسان مجازی که وارد کشور شد مردم به دلیل عدم دسترسی به تریبون های رسمی و یا نشریه ای که بتواند حرف آنها را بزند و یا قلمی که مشکل مردم را بنویسد، به فضای مجازی روی آوردند. مردم و خصوصا قشر جوان جامعه به این نتیجه رسیدند که حرفشان را در فضای مجازی که به نوعی انعکاس آن فراگیرتر و راحت تر است بزنند. در روزنامه ها و نشریات فقط اخبار مدیران و ادارات منتشر می شود اما ستونی را برای بیان مطالبات و خواسته های مردم در نظر گرفته نشده و این سبب می شود تا اقبال عمومی به سمت رسانه ها کمتر شود، چون فضا بسته است، بنابر این رسانه ها باید آزادنه فعالیت کنند.
وی در مورد دلیل اعتراضات مردمی گفت: هرچه فشار در تمامی زمینه ها اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی بر مردم بیشتر باشد شاهد اعتراضات مردمی خواهیم بود، ظاهراً اعتراضات اخیر هم از مشهد شروع شد و این اعتراضات نتیجه اختناق و بسته بودن فضایی بود که رخ داده است، به عنوان مثال زمانی که دولت مجوز کنسرت صادر کرده باشد هیچ شخص و هیچ احدی فراتر از قانون نمی تواند و نباید باشد که مانع از برگزاری کنسرت شود. اما شاهدیم دولت مجوز صادر می کند اما یک شخص اعمال نظر می کند متاسفانه دولت هم سکوت می کند که این درست نیست. به عقیده بنده باید ایستادگی کرد، این گونه رفتارها موجب هنجارشکنی و قانون شکنی می شود، اگر مجوزی قانونی و از طرف دولت صادر شده است نباید مانع برگزاری آن شد. باید شادی به بطن مردم برگردد و جوانان ما شاد باشند و تدابیری برای نشاط و شادمانی جوانان اندیشیده شود.
دبیر کل حامیان انقلاب اسلامی استان هرمزگان در پاسخ به این سئوال که آیا پیاده کردن سیستم پارلمانی در کشور ما مناسب تر از ریاستی نیست؟ گفت: مشکل ما این نیست که سیستم پارلمانی، ریاستی، جمهوری، لیبرال دموکرات و …. باشد، اما نتیجه کار، آزاد بودن سیستم برای مردم مهم است، اگر سیستم درست باشد از ورودی آن دزد وارد شده و انسان درستکار خارج می شود.
تهیه و تنظیم: حسین فریدونی
بازدیدها: ۸۱
آخرین دیدگاهها