زهرا اردیبهشتی، سفیرطلایی صنایع دستی و چهره ماندگار آموزش فنی و حرفه ای کشور:
بایستی از کسانی که چرخ های اقتصاد مقاومتی را به حرکت در می آورند حمایت شود
مدیرعامل مجتمع فنی و حرفه ای طوفان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به فعالیت چندین ساله خود در استان هرمزگان گفت: در طول دوران خدمت ۳۶ ساله، توانستم بیش از ۴۵۰۰ نفر را آموزش دهم که اکثر آنها زنان بی سرپرست، بدسرپرست، خودسرپرست و یا بخش آسیب پذیر استان بوده و همه آنها را روانه بازار کار کردم، همچنین با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی، استانداری، اداره زندان ها، مددجویانی با هدف خودکفایی، آموزش لازم را در این مجتمع فراگرفته و وارد بازار کار شدند.
به گزارش صدف نیوز: زهرا اردیبهشتی با اشاره آموزش های ارائه شده به گروه های هدف افزود: آموزش های لازم به مددجویان در زندان های بندرعباس و سایر شهرستانها ارائه و کالاهای تولیدی آنان را به خارج از کشور صادر می کنیم.
مدیرعامل مجتمع فنی طوفان، آموزش و مهارت را لازمه هر کاری دانست و تصریح کرد: آموزش و مهارت باید با کیفیت و استاندارد باشد تا بتواند جایگاه خوبی را در سراسر کشور و جهان کسب کند.
اردیبهشتی گفت: هنرجوهای آموزشگاه فنی طوفان پس از اتمام دوره های آموزشی، هر کدام در رشته تخصصی خود فعالیت می کنند و آموزش های لازم را به علاقمندان ارائه می دهند.
این بانوی کارآفرین که از سوی وزارتخانه به عنوان چهره ماندگار در آموزش و سفیر طلایی در رشته های صنایع دستی معرفی شده است ابراز داشت: زنانی که در کارگاه تحت آموزش قرار می گیرند قشری از جامعه هستند که مشکلات زیادی را به دوش می کشند.
وی، استان هرمزگان را استانی آسیب پذیر خواند و تصریح کرد: با توجه به پایین بودن سطح سواد تعداد زیادی از بانوان در روستاها و به منظور جلوگیری از رونق مشاغل کاذب، باید این قشر آسیب پذیر را آموزش و بازار کار را برای آنان فراهم کرد.
اردیبهشتی در ادامه با اشاره به حمایت های خوب اداره کل آموزش فنی و حرفه ای در ارائه آموزش ها به بانوان روستایی گفت: تعداد زیادی از بانوان در روستاهای استان هرمزگان پس از حضور در کلاس ها و فراگیری آموزش های لازم، با راه اندازی بازارهای محلی کمک شایانی به اقتصاد خانواده خود کرده اند، همچنین این بانوان در نمایشگاه ها نیز حضور می یابند و کالاهای تولیدی خود را ارائه می دهند.
مدیرعامل مجتمع فنی طوفان بیان داشت: این آموزشگاه در مدت ۳۶ سال فعالیت رسمی خود، شاهد حضور استانداران زیادی در استان بوده است، هر استاندار به عنوان بزرگ خانواده، باید تمام فکر و ذکر و هم و غمش، ایجاد اشتغال و فعالیت در راستای رفع مشکلات مردم باشد.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: مسؤولی موفق است که از سفره زیردستان و یا جامعه خود با خبر باشد، آگاهی و اطلاع مسؤولان از سفره خالی مردم جامعه، سبب می شود تا کارهای زیادی را برای مرتفع ساختن مشکلات مردم انجام دهند.
وی با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های استان هرمزگان در حوزه های مختلف گفت: متاسفانه از این امکانات و ظرفیت های وسیع خدادادی در استان در راستای توسعه و پیشرفت هرمزگان استفاده نشده است.
اردیبهشتی با اظهار امیدواری از اینکه با حضور دکتر همتی استاندار جدید گام های موثری برای توسعه و پیشرفت استان برداشته شود افزود: از زمان تصدی استاندار جدید هنوز موفق به زیارت ایشان نشدیم، امید است استاندار هرمزگان زمان مناسبی را برای آگاهی از نحوه عملکرد انجمن های آموزشگاه های فنی و حرفه ای و آزاد استان در نظر بگیرند و به طور حضوری، گزارشی مبسوط از فعالیت های این آموزشگاه ها به وی ارائه داده شود.
مدیرعامل مجتمع فنی طوفان همچنین اضافه کرد: از آقای استاندار خواهش می کنیم که همچون زنده یاد سیدزاده استاندار اسبق هرمزگان، بازدیدهای خود از ادارات و آموزشگاهها را به صورت سرزده و ناگهانی انجام دهند، این را همه می دانیم که قبل از هر بازدیدی، ضعفها را می پوشانند و فضای مورد نظر را مهیا می کنند، اما با دیدن بهترین ها، هیچ وقت نمی توان مشکلات را دید و بررسی کرد، چرا که مشکلات و تنگناهها پشت پرده تدارکات و تمهیدات لازم قبل از بازدید پنهان می شود، برای رؤیت شفاف تر مشکلات، بهتر است بازدیدها سرزده صورت گیرد.
وی ادامه داد: استان هرمزگان پس از مرحوم سیدزاده، هیچ استاندار دیگری نظیر ایشان به خود ندید، البته آقای مقتدایی نیز استاندار پرتلاش و سازنده ای بود و به خوبی برای استان زحمت کشید.
اردیبهشتی بیان داشت: در طول ۳۶ سال خدمت در استان هرمزگان، به هیچ وجه حرکتی از سمت مسؤولانی که واقعا توانایی ارائه خدمت به استان را داشته باشند شاهد نبودم.
این چهره ماندگار در آموزش گفت: آموزشگاه های فنی و حرفه ای و آزاد، با مشکلات عدیده ای در راستای آموزش هنرجویان روبه رو بودند اما به همت دکتر محمد آشوری نماینده مردم استان و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برطرف شد.
اردیبهشتی ضمن تقدیر از حمایت دکتر محمد آشوری و محمدعلی سلیمی مدیر کل تعاون و کار استان در رابطه با معرفی بانوان مشکل دار گفت: مشکلات اقتصادی بخش عظیمی از بانوان با مشاغل خانگی مرتفع می شود.
وی افزود: برخی مشکلات و تنگناههای این آموزشگاه ها طی چندین جلسه با آقای آشوری در میان گذاشته و به مجلس منتقل و سپس راهکارهای مناسب ارائه شد، در حال حاضر نتیجه تلاش و زحمات ایشان را به عینه شاهدیم و بیمه آموزشگاه ها و رسیدگی به بخش وسیعی از مالیات هایی که بالاجبار به آموزشگاه ها تعلق می گرفت از جمله مواردی است که به همت دکتر آشوری رفع شد.
کارآفرین نمونه کشوری گفت: باید از زحمات محمدعلی سلیمی مدیرکل تعاون و کار استان تشکر کرد که با معرفی قشر عظیمی از بانوان به صندوق کارآفرینی امید به مدیریت خوب و عالی آقای پرورش، گام های خوبی در راستای رفع مشکلات و نیازهای بانوان مشکل دار برداشته اند.
وی گفت: طی ۳۶ سال فعالیت مجتمع فنی طوفان در بندرعباس، شاهد تلاش بانوانی هستم که آبرومندانه برای تامین معیشت خود و خانواده کار می کنند، در حوزه زنان کارآفرین، بانوان نیازمند را شناسایی و پس از ارائه آموزش های رایگان، روانه بازار کار می شوند.
اردیبهشتی گفت: این آموزشگاه در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی که بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبری است فعالیت می کند. هنگامی که مشاهده می کنیم رهبر انقلاب دو سال پشت سر هم را با عنوان سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری می کنند نشان دهنده اهمیت این موضوع است و مسئولان استان بایستی از کسانی که چرخ های اقتصاد مقاومتی را به حرکت در می آورند حمایت کنند. اما متاسفانه علیرغم این همه تلاش و زحمت، برای ارائه آموزش های رایگان به بانوان با هدف جلوگیری از ایجاد و رونق مشاغل کاذب، این مجموعه آموزشی از سوی هیچ نهادی، حمایت نمی شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال طبق تفاهم نامه منعقد شده بین مجتمع فنی طوفان و کمیته امداد امام خمینی(ره) هرمزگان، به مدت ۶ ماه با هزینه شخصی خودم، کلاس های طراحی و گلدوزی ویژه بانوان روستایی برگزار کردم و پس از خاتمه کلاس ها چندین مرتبه برای دریافت حق الزحمه به کمیته امداد امام خمینی(ره) هرمزگان مراجعه کرده ام، اما کمیته امداد، محترمانه مرا اذیت می کند، علیرغم اینکه هنرجویان پس از اتمام دوره ها وارد بازار کار شده اند، کمیته امداد تاکید دارد که هنرجویان باید برای شرکت در آزمون به مرکز استان مراجعه کنند، در حالیکه در پورتال جامع فنی و حرفه ای، از مراحل آموزش بازدید بعمل آمده و هنرجویان نیز معرفی شده اند اما به دلیل مسافت طولانی و ناهمواریودن مسیر روستا تا مرکز استان، شرایط حضور در آزمون برای بانوان روستایی مهیا نیست، با این حال باز هم چند تن از هنرجویان به هر طریق بود رنج سفر را به جان خریدند و در آزمون شرکت کردند و گواهینامه پایان دوره آنان در آموزشگاه موجود است.
اردیبهشتی بیان کرد: کمیته امداد یک فقره چک از همسرم به عنوان تعهد نزد خود نگهداشته و علیرغم اینکه چند نفر از هنرجویان در آزمون شرکت کرده اند باز هم مبالغ باقی مانده را پرداخت نکرده اند.
وی افزود: با مراجعه به سرکار خانم کریمی مدیرکل فنی و حرفه ای استان و هماهنگی های آقای شیخ آبادی مسؤول آموزش با تهران، مقرر شد آزمونی هماهنگ از بانوان در روستا برگزار شود، این اقدام، نوعی حمایت یک مسؤول از فنی و حرفه ای است که جای تشکر دارد.
مدیرعامل مجتمع فنی طوفان ابراز داشت: با وجود مشکلات فراوان، به مدت ۶ ماه با هزینه شخصی خودم به روستاها رفتم و آموزش های لازم را به بانوان روستایی ارائه دادم، اما چرا از اسفند ماه سال ۹۵ تاکنون، علیرغم اینکه شاگردانم همه دوره های آموزشی را به پایان رسانده اند، من هنوز موفق به دریافت بخشی از حق الزحمه آموزش نشده ام؟!
اردیبهشتی با تاکید بر اینکه مخاطب اصلی تمامی حرفهای من، آقای استاندار است، افزود: جناب آقای استاندار؛ کیفیت کار آموزش در آموزشگاه های فنی و حرفه ای و آزاد عالی است، به گونه ای که در تمام استان ها این آموزش ها ارائه می شود اما استان هرمزگان همیشه کم لطف و غریب پرست هستند، غیربومی ها در استان هرمزگان دارای جایگاه هستند اما هم استانی های خود را باور ندارند و باورهایشان در فرا استانی است.
وی گفت: به لطف خداوند متعال، افتخارات زیادی در سطح کشور کسب کرده ام، اگر استان هرمزگان هم ما را باور نداشت در سطح ملی از جایگاه خوبی برخوردارم، استان هرمزگان خود مشتاق نیست اگر بود، من بهترین کارها را در استان انجام می دادم.
این چهره ماندگار در امر آموزش تصریح کرد: وزیر کار و معاون وزیر به من پیشنهاد واگذاری بخش آموزشی در تهران را داده اند اما به دلیل بومی بودن، این پیشنهاد را نپذیرفتم، دلم برای استان خودم می سوزد اما هم استانی من دلسوز نیست، در استان هرمزگان همیشه روابط بیشتر از ضوابط کارایی دارد و این سبب عقب ماندگی استان هرمزگان می شود.
همیشه دور زدن ها زیاد است، اگر بخواهیم در استان هرمزگان جایگاه خوبی داشته باشیم و مشکلات را حل کنیم باید این دورزدن ها کاهش یابد و کار را به دست کاردان سپرد.
اردیبهشتی تاکید کرد: مجددا از آقای استاندار خواهش می کنم زمان مناسبی را برای دیدار حضوری ما با ایشان در نظر بگیرند، در شرایط کنونی که کار با کامپیوتر و سرمایه لازم برای ایجااد اشتغال وجود ندارد می توان با ارائه آموزش های فنی و حرفه ای، بخش آسیب پذیر جامعه را حمایت کرد.
وی گفت: در حال حاضر اکثر بانوانی که روانه بازار کار شده اند از سواد بالایی برخوردار نیستند، ملاک قرار ندادن سطح سواد هنرجوها و حتی سوءپیشینه آنان از رموز پیشرفت و موفقیت در امر کارآفرینی ام بوده است، بر اساس امر “مراقبت بعد از خروج” این آموزشگاه نسبت به آموزش زندانیان پس از رهایی از بند نیز اقدام می کند.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: مهم نیست که هنرجو از کجا معرفی شده باشد، تنها ملاک مهم، کیفیت آموزش و کار است و همه این موارد از رموز موفقیتم در زمینه آموزش به هنرجویان و انتخابم به عنوان بانوی کارآفرین و چهره ماندگار آموزش بوده است.
وی تصریح کرد: استان هرمزگان در زمینه کالا، به عنوان شاهرگ تزریق به دیگر استان ها مطرح است اما چه کسی باید خود استان هرمزگان را دریابد؟ برای چندمین بار از آقای استاندار خواهش می کنم که بیشتر به فکر قشر آسیب پذیر باشند.
اردیبهشتی بیان داشت: به مشکلات افراد توانمندی مثل من رسیدگی کنند، اینکه می گویم توانمندم، چون واقعا توانمند هستم و تمامی استان ها به این توانمندی من پی برده اند، بنابر این استان هرمزگان باید از خود حرکتی نشان دهد.
چهره ماندگار آموزش افزود: در سال ۹۴ و ۹۵ دو تن از کارآموزان آموزش و پرورش از میناب و بشاگرد که در هنرستان پویش میناب مشغول به تحصیل بودند از طریق آموزش و پرورش به مجتمع فنی طوفان معرفی شدند، یک ماه تحت آموزش قرار گرفتند، علیرغم اینکه به دلایلی، در مسابقات، مدافع در کنار خود نداشتند اما موفق به کسب رتبه دوم کشوری و یک مدال نقره برای استان هرمزگان شدند، همچنین در سال ۹۵ و ۹۶ نیز دو مسابقه برگزار شد و دو تن از کارآموزان مجتمع آموزشی طوفان موفق به کسب رتبه کشوری شدند.
وی ادامه داد: مجتمع فنی طوفان تاکنون موفق شده در زمان فعالیت ۳۶ ساله خود در استان هرمزگان، ۴۵۰۰ نفر را به طور رسمی آموزش دهد.
اردیبهشتی گفت: محسن ضیایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان و سهراب بناوند معاون این اداره کل از زمان تصدی در اداره کل میراث فرهنگی، اقدامات خوبی در راستای حمایت از صنعتگران انجام داده اند که جای بسی تقدیر و تشکر دارد، اما دست این افراد نیز خالی است، اگر بودجه ای برای حمایت از بخش صنعت در نظر بگیرند می توان کارهای خوبی در این زمینه انجام داد.
بانوی کارآفرین هرمزگانی اذعان داشت: جشنواره گلابتون با حمایت های اداره کل آموزش فنی و حرفه ای و اداره کل صنایع دستی استان، در ایام مبارک دهه فجر برگزار می شود، البته قطعا ادارات دیگری نیز تمایل به همکاری در این جشنواره دارند، اما هنوز اعلام آمادگی نکرده اند.
وی ادامه داد: تمامی افراد از شهر و روستا که دارای مهارت گلابتون دوزی هستند بدون هیچ محدودیت سنی می توانند در جشنواره گلابتون شرکت کنند، ماحصل این کار، گواهینامه حضور در جشنواره و همچنین گواهینامه حضور در کار را دریافت خواهند کرد. به اعلان مدیرکل فنی و حرفه ای، به افراد برگزیده در این جشنواره نیز گواهینامه مهارتی اعطا خواهد شد.
اردیبهشتی ابراز داشت: امید است دیگر ادارات به منظور برگزاری هر چه بهتر این جشنواره، ما را حمایت کنند.
وی گفت: توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز یک جشنواره فرهنگی و هنری قرآن و عترت در اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد که بنده به عنوان دبیر صنایع دستی در این جشنواره حضور خواهم یافت، در رشته صنایع دستی قرآنی نیز در این جشنواره، مسابقه و کلاس های آموزشی برگزار خواهد شد.
بانوی قرآن پژوه هرمزگانی در پایان گفت: جشنواره قرآن و عترت با هماهنگی های دکتر درویش نژاد مدیرکل ارشاد استان و آقای کاظمی کارشناس واحد قرآنی ارشاد، در استان هرمزگان برگزار خواهد شد، بنابر این افرادی که در زمینه معرق، چوب، دوخت های سنتی، صنایع دستی، تلفیق با قرآنی دارند می توانند در این مسابقات شرکت کنند.
بازدیدها: ۳۰
آخرین دیدگاهها