سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

رنگ باختن فرهنگ کار، از مهمترین مشکلات کشور است

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان:

رنگ باختن فرهنگ کار، از مهمترین مشکلات کشور است

شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان

شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بندر عباس در پنجاهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان ضمن تاکید بر اهمیت فرهنگ کار در جامعه گفت: دلیل اصلی پیشرفت کشور چین فقط فرهنگ کار و تلاش است به گونه ای که در آنجا هر خانه یک کارگاه سازندگی محسوب می شود.

به گزارش صدف نیوز،  آیت الله غلامعلی نعیم آبادی افزود: هم اکنون در کشور ما بیش از ۱۶۰ میلیون دست برای کار وجود دارد و اگر از این تعداد، صد میلیون دست به کار بیفتد اقتصاد و کشور متحول می شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان به شعار سال اشاره کرد و یاد آور شد: تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو ساماندهی فرهنگ کار و اشتغال است متاسفانه امروز همه مردم به دنبال کار دولتی هستند و حتی در روستاها هم دیگر مردم خودکفا نیستند و مواد مورد نیاز خود را از شهرها تامین می کنند که همه آنها نیز وارداتی است .

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان خواهان ورود همه دستگاه ها و بخش ها به حوزه ترویج فرهنگ کار شد و عنوان کرد: همه دستگاه ها، ائمه جمعه، روحانیون، نهاد های مردمی، دانشگاه ها اساتید، آموزش وپرورش، صدا و سیما و… با جدیت به اصلاح فرهنگ کار ورود کنند و در این عرصه وظیفه دستگاه های فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.

امام جمعه بندر عباس به حدیثی از امام صادق (ع) در خصوص اهمیت کار اشاره کرد و بیان داشت: امام صادق (ع) می فرمایند: “کسی که در زندگی در به دست آوردن روزی چیز کم را ناچیز و بی ارزش بداند از نعمت زیاد و فراوان محروم میشود ” و مصداق این حدیث آن است که با کمی تحقیق متوجه می شویم بسیاری از متمولین و سرمایه داران جامعه از چیز کم و ناچیز شروع کرده اند و چون به فرهنگ کار اعتقاد داشتند امروز از همه چیز بهره مند هستند .

حضرت آیت الله نعیم آبادی بیان داشت: بهترین منبع برای ترویج فرهنگ کار زندگی ائمه اطهار، معصومین، امامان، پیامبران و قرآن کریم می باشد به گونه ای که تمام امامان ما اهل کار بوده اند و علاوه بر مملکت داری خود شخصا بیل به دست می گرفتند و برای معاش خانواده زحمت می کشیدند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان اضافه کرد: فردی که معتقد به فرهنگ کار باشد نیازی به سرمایه ندارد زیرا کارکردن خود سرمایه است و موجب تولید ثروت و محصول می شود .

امام جمعه بندرعباس به تفکرات انحرافی و اشتباه در حوزه فرهنگ کار اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم برای پیدا کردن کار و سرمایه پیش دعا نویس می روند و از این طریق می خواهند مشکلشان را حل کنند و تا زمانی که این گونه فرهنگ های اشتباه وجود دارد، فرهنگ کار اصلاح نمی شود زیرا دعا جای کار را نمی گیرد و هریک کار کرد خودش را دارد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان، رنگ باختن فرهنگ کار را از مهمترین مشکلات کشور دانست و افزود: با فروش نفت و خرج دلار ها همه چیز را وارد می کنیم و نتیجه آن از بین رفتن فرهنگ کار است و همه به دنبال کسب سرمایه آسان هستند و تا زمانی که در ایران هر خانه به یک کارگاه تبدیل نشود این مشکل به قوت خود باقی می ماند و بر همین اساس است که رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تاکید دارند.

حضرت آیت الله نعیم آبادی به نقش دولت در حمایت از فرهنگ کار و اشتغال اشاره کرد و اظهار داشت: دولت باید خود را موظف بداند آنچه را که در کشور و از محصولات داخلی بدون اتکا به خارج تولید می شود را تضمین کند تا از این طریق مردم به کار کردن دلگرم باشند .

در ادامه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به عنوان دبیر جلسات دستور کار نشست را که شامل نقش فرهنگ در گفتمان اقتصاد مقاومتی بود را بیان و به تشریح زیر مجموعه های این مبحث پرداخت .

علیرضا درویش نژاد هفت برنامه را بعنوان شرح وظایف اعضای شورا در حوزه فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی پیشنهاد دادند که هر کدام از دستگاه ها موظف شدند بر اساس ماموریت سازمان خود یک مورد را انتخاب و عملیاتی سازند .

وی افزود: استفاده از مشارکت مردمی در امر پیشرفت اقتصاد مقاومتی، شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد با توسعه اقدامات فرهنگی و آگاهی بخشی در جامعه ، نهادینه کردن فرهنگ خود اتکایی، خودیابی در توسعه اقتصاد خانواده و جامعه، بهره گیری از ظرفیت رویداد ها و آثار فرهنگی و اجتمایی استان برای افزایش جلب مشارکت همگانی در حمایت از تولید ملی و اصلاح الگوی مصرف، جلب و حمایت از طرح ها و پژوهش های تحقیقی با موضوع اقتصاد مقاومتی، شناسایی عوامل پیش برنده و مشوق فعال در تقویت کار آفرینی و توسعه و تقویت اقدامات فرهنگی در موضوع اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف ، هفت موردی بود که به اعضای جلسه پیشنهاد داده شد. گفتنی است: در پایان جلسه، اعضای حاضر به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

بازدیدها: ۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *