سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

هفت درصد از مردم هرمزگان مبتلا به دیابت هستند

هفت درصد از مردم هرمزگان مبتلا به دیابت هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد: براساس بررسی های معاونت بهداشتی دانشگاه، هفت درصد از مردم استان به دیابت تیپ دو و حدود ۱۵ درصد به فشار خون بالا مبتلا هستند.

به گزارش صدف نیوز: دکتر محمد شکاری در مراسم گرامیداشت هفته سلامت با اشاره به شعار امسال این هفته که غلبه بر دیابت نام گذاری شده، اظهار داشت: در استان هرمزگان با توجه به مهاجر پذیر و چند فرهنگی بودن آن، گرایش به استفاده از فست فود ها در مقایسه با شهرهای سنتی بسیار بیشتر است.

وی افزود: خیلی از مردم کوچه و بازار امکان دارد حدود پنج تا شش سال با وجود ابتلا به دیابت و فشارخون به راحتی زندگی کنند و آگاهی نیز از بیماری خود نداشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان بیان داشت: این افراد زمانی متوجه بیماری خود خواهند شد که دچار عوارض چشمی ، کلیوی و سایر نارسایی های جسمی شوند.

شکاری ضمن تاکید بر حساسیت خانواده ها نسبت به تغذیه فرزندانشان و استفاده از برنامه غذایی سالم و مفید، گفت: متاسفانه ۷۵ درصد از مرگ و میرها مربوط به بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت و فشار خون است که در سنین ۳۰ تا ۷۰ سال اتفاق می افتد .

یکم تا هفتم اردیبهشت ماه به نام هفته سلامت نام گذاری شده که امسال شعار این هفته غلبه بر دیابت انتخاب شده است.

همه ساله برای روز جهانی بهداشت و هفته سلامت شعارهایی انتخاب می شود که از جمله آنها می توان به ایمنی غذا از مزرعه تا سفره در سال ۹۴، یک عمر سلامت با خود مراقبتی در سال ۹۳، فشار خون را جدی بگیریم در سال ۹۲، سالمندی و سلامت در سال ۹۱ و مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در سال ۹۰ اشاره کرد.

دیابت یا بیماری قند، نوعی اختلال متابولیک در بدن است که در آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین می‌رود و یا بدن در برابر تولید انسولین مقاوم شده و نمی تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد و در نهایت قند خون افزایش می‌یابد.

وجود مقدار فراوان قند در خون نیز در درازمدت به بخش‌های مختلف بدن آسیب می رساند که آسیب به قلب، رگ‌های خونی،‌ کلیه‌ها، ‌دستگاه تناسلی و دستگاه عصبی و بینایی از آن جمله است.

بیماری دیابت دارای دو نوع تیپ یک و دو می باشد که دیابت نوع یک بیشتر در زمان نوجوانی شروع و دلیل اصلی آن توانایی نداشتن غده پانکراس در ترشح هورمون انسولین است.

هورمون انسولین وظیفه تنظیم میزان قند خون را در بدن بر عهده دارد.

دیابت نوع دوم بیشتر در افراد با وزن بالا و تحرک کم و سن بالای ۳۵ سال بروز می کند و دلیل عمده آن مقاومت سلول های بدن در مقابل عملکرد انسولین می باشد.

بر اساس برآوردها، در سال ۲۰۰۸ در جهان حدود ۳۵۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا بوده‌اند و شیوع این بیماری به ویژه در کشورهای فقیر و در حال توسعه در حال افزایش است.

در سال ۲۰۱۲ دیابت علت مرگ حدود ۱٫۵ میلیون نفر در دنیا بوده که بیش از ۸۰ درصد آن در کشورهای فقیر و در حال‌ توسعه رخ‌ داده است و برآوردها نشان می‌دهد که این بیماری به هفتمین علت مرگ تا سال ۲۰۳۰ تبدیل خواهد شد.

بازدیدها: ۱۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *