سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

دو هزار و پانصد کلاس درس فرسوده و تخریبی در استان هرمزگان وجود دارد

در هفدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز هرمزگان مطرح شد:

دو هزار و پانصد کلاس درس فرسوده و تخریبی در استان هرمزگان وجود دارد

هفدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز هرمزگان

هفدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز هرمزگان

هفدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز هرمزگان با رکورد شکنی خیرین و تعهد ۲۴۶ میلیارد ریالی آنها برای مدرسه سازی به کار خود پایان داد.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور در این جشنواره گفت: هر چند با ابلاغ قانون تخریب و بازسازی مدارس فرسوده و غیر ایمن، تحول اساسی در این حوزه به وجود آمده اما هنوز یک سوم فضاهای آموزشی کشور ایمنی ندارند.

امان الله عباسی با اشاره به وجود پنج هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه تمام نوسازی مدارس در کشور و محدودیت های مالی دولت، شروع طرحهای جدید در این حوزه را بی انصافی توصیف کرد.

وی گفت: از اولین جشنواره خیرین مدرسه ساز در سال ۷۸ تا پایان سال گذشته، سه هزار و ۹۰۰پروژه مردمی با ۲۲ هزار کلاس درس ساخته شده و در این مدت دولت نیز با ساخت ۱۳۰ هزار کلاس در قالب ۳۰هزار پروژه در مدرسه سازی مشارکت کرده و ۱۲۰هزار میلیارد ریال به آن اختصاص داده است.

وی سهم ۲۰درصدی خیرین مدرسه ساز در ساخت فضاهای آموزشی کشور را ارزشمند خواند و خاطر نشان کرد: این مشارکت بیش از حل مشکل فضای آموزشی، وحدت دولت و ملت را تبیین می کند.

*مدرسه سازی لیاقت می خواهد

رییس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور نیز اظهار داشت: حضور در عرصه مدرسه سازی تنها نیازمند پول نیست بلکه لیاقت و شایستگی می خواهد.

محمدرضا حافظی با آوردن مصداق هایی از افراد متمولی که نتوانسته اند خواسته خود برای مشارکت در مدرسه سازی را محقق کنند و افرادی که با وجود نداشتن توانایی مالی قابل توجه، در این بخش افتخارآفرینی کرده اند، اظهار داشت: چنانچه فردی قصد مدرسه سازی دارد بهتر است به جای واگذار کردن این امر به وارثان در قالب وصیتنامه، در زمان حیات خود این نیت را عملی کند.

وی یادآور شد: بعد از پایان جنگ تحمیلی بسیاری از مدارس به دلیل کمبود فضای آموزشی چهار نوبتی بود و خیرین مدرسه ساز با ۱۸ نفر حرکت خود را از شهر مشهد آغاز کردند.

حافظی خاطر نشان کرد: در نخستین سال تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز، (سال ۷۸)، خیرین ۱۶۸میلیارد ریال تعهد کردند و در سال های بعد از آن این رقم افزایش یافته و رشد تصاعدی داشته است.

به گفته رییس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور، کمک خیرین همواره از اعتبارات دولتی این بخش بیشتر بوده و اکنون ۶۰۰ هزار خیر مدرسه ساز در داخل کشور و یکهزار خیر مدرسه ساز ایرانی در خارج از کشور در این بخش فعال هستند.

*استمداد استاندار برای اتمام کارهای ناتمام

استاندار هرمزگان نیز در این آیین با شرح مشکلات و چالش های مالی تصریح کرد: دولت بیش از هر زمان دیگری به کمک مردم نیازمند است و وضعیت اقتصادی به دولت اجازه نمی دهد که پروژه های نیمه تمام را به پایان برساند.

جاسم جادری همچنین عقب ماندگی های هرمزگان در برخی شاخص ها را برشمرد و اظهار داشت: میزان بهره مندی استان از راه روستایی نصف میانگین کشوری است و باید مواردی مانند مشکل پزشک و خانه بهداشت در روستاها و کمبود آب و نیاز به آب شیرینکن و درمانگاه نیز به این فهرست اضافه شود.

نماینده عالی دولت در هرمزگان با انتقاد از آنچه ‘اراده غیرالهی ‘ برخی بخش ها نامید، اظهار داشت: از یک سو نیازمند مشارکت مردم و خیرین برای رفع نیازها هستیم و از سوی دیگر صدور مجوز ساخت بیمارستان توسط مردم، با کارشکنی برخی دستگاه ها روبرو شده و فردی پس از یک سال دوندگی نمی تواند مجوز ساخت بیمارستان بگیرد.

استاندار هرمزگان ادامه داد: سال گذشته کسب ده هزار و ۷۰۰میلیارد ریال درآمد توسط این استان از سوی دولت تکلیف شده بود که ۱۰۸هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال درامد محقق شد و طبق قانون باید ۵۰درصد از درآمد مازاد یعنی حدود چهار هزار میلیارد ریال به استان بازمی گشت اما در عمل مدیریت استان توانست فقط ۶۰ میلیارد ریال را از خزانه کشور به هرمزگان برگرداند.

وی گفت: این در حالیست که اعتبارات عمرانی استان نیز از دو هزار و ۳۵۰میلیارد ریال در سال ۹۳ به یکهزار و ۹۲۰ میلیارد ریال در سال جاری کاهش یافته که با این پول نمی توان خواسته های مردم را تامین کرد.

وی همچنین با تقدیر از خیرین مدرسه ساز به خاطر همراهی با دولت اظهار داشت: چنین کارهای نیکی تنها در صورتی قابل انجام است که انسان به مرحله جهاد فی سبیل الله رسیده باشد.

* ۷۰هزار دانش آموز هرمزگان در خطر

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس هرمزگان نیز در جمع خیرین مدرسه ساز استان نسبت به در خطر بودن جان ۷۰هزار دانش آموز استان هشدار جدی داد و اظهار داشت: دو هزار و ۵۰۰ کلاس درس فرسوده و تخریبی در استان وجود دارد.

ماشاالله قاسمی اضافه کرد: مقاوم و ایمن سازی این مدارس به چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و این در حالیست که مجموع اعتبار عمرانی استان در سال جاری کمتر از دو هزار میلیارد ریال تصویب شده است.

وی با اشاره به وقوع زلزله های متعدد در استان هرمزگان اظهار داشت:با این تعداد کلاس درس غیر ایمن در استان می توان گفت که اینکه بیشتر زلزله ها در شب اتفاق می افتد یک شانس بزرگ است.

قاسمی کمبود مدرسه در طرحهای مسکن مهر را یکی دیگر از چالش های مهم استان خواند و اضافه کرد: ۵۴ هزار واحد مسکن مهر برای استان تعریف شده که اگر هر واحد مسکونی تنها یک دانش آموز داشته باشد، استان با کمبود یکهزار و ۶۲۰کلاس درس روبرو است.

این مسوول ادامه داد: اکنون ۲۱۵ مدرسه در قالب یکهزار و ۴۴باب کلاس درس در دست اجراست.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع استانی برای مدرسه سازی تصویثب شد که ۸۵ درصد آن تخصیص یافت و از اعتبارات ملی نیز ۲۲۵ میلیارد ریال مصوب شد.

به گفته قاسمی بنیاد برکت نیز از سال ۸۹ تاکنون ۴۲ پروژه را در دست اجرا داشته که ۲۲ طرح در قالب ۷۱ کلاس درس با زیربنای چهار هزار و ۸۲۹ متر مربع و اعتبار بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

وی افزود: نام ۶۸۵خیر مدرسه ساز در هرمزگان به ثبت رسیده که از این تعداد ۲۳۰ نفر در خارج از کشور زندگی می کنند و خیرین مدرسه ساز در ۱۶دوره گذشته، پنج هزار کلاس درس در قالب دوهزار پروژه و با اعتبار دو هزار و ۳۰۰میلیارد ریال ساخته اند.

قاسمی از وجود تعداد زیادی مدرسه نیمه تمام دولتی خبر داد که با وجود پیشرفت ۷۰درصدی می توان آنها را به خیرین مدرسه ساز واگذار کرد تا آنها را به نام خود، تکمیل کنند.

*حسن ختام ۲۴۶ میلیارد ریالی

رییس مشارکت های مردمی سازمان نوسازی مدارس هرمزگان نیز پس از این مراسم به خبرنگاران گفت: خیرین مدرسه ساز استان در هفدهمین جشنواره خود که چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت برگزار شد، رکوردی جدید رقم زدند و ۲۴۶ میلیارد ریال کمک و مشارکت جدید را تعهد کردند.

علی مرادی یادآور شد: تعهد خیرین مدرسه ساز هرمزگان در سال گذشته حدود ۲۳۰ میلیارد ریال بودکه تاکنون حدود ۱۸۰ میلیارد ریال آن محقق شده است.

حضور تعدادی از نمایندگان مجلس و دیگر فعالان سیاسی استان در جمع خیرین مدرسه ساز و همچنین برنامه ریزی مناسب و پیش بینی بخش های گوناگون و دعوت از هنرمندان برای اجرای برنامه بین سخنرانی ها از نکات قابل توجه این آیین بود.

بازدیدها: ۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *