جرائم سایبری در هرمزگان کمتر از سایر نقاط کشور است
با توجه به افزایش تعداد کاربران اینترنت، افزایش شبکه های ارائه خدمات اینترنتی، افزایش سرعت و پهنای باند و … جرائم سایبری رو به افزایش است اما این جرائم در استان هرمزگان نسبت به سایر نقاط کشور کمتر است.
به گزارش صدف نیوز: رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان هرمزگان با اشاره به اینکه برداشت غیر مجاز از حساب بانکی افراد ،در صدر جرائم سایبری استان قرار دارد، گفت:۹۷ درصد این جرائم طی سال جاری کشف شده است.
سرهنگ”علی اکبرقرائی پور” در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران بیان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون درحوزه ماموریتی پلیس فتا استان هرمزگان بالغ بر ۱۰۰ مورد انواع برداشت غیر مجاز از حساب بانکی افراد به روشها و انگیزه های متفاوت به وقوع پیوسته که با تلاش پلیس در این بخش ۹۷ درصد آن در استان و یا با صدور نیابت قضایی به سایر نقاط کشور کشف شده است.
وی افزود: برداشت غیر مجاز از حساب بانکی افراد با ۶۵ درصد و کلاهبرداری رایانه ای و نشر اکاذیب با حدود ۸ درصد بیشترین جرائم سایبری را در استان به خود اختصاص داده اند.
این مسئول انتظامی ادامه داد: جرائمی هم چون جعل کارت های حاوی داده ، جرائم علیه اخلاق و عفت عمومی، انتشار فیلم خصوصی و خانوادگی، انتساب اعمالی بر خلاف حقیقت و دسترسی غیر مجاز به داده ها از دیگر جرائم سایبری به شمار می آیند که هر کدام بین حدود یک تا سه درصد جرائم سایبری استانی را به خود اختصاص داده است.
“قرائی پور”از علل افزایش وقوع جرائم سایبری در طول سال جاری نسبت به سال های قبل را به شرح ذیل اعلام کرد:
۱- روند رو به رشد بسترهای فضای مجازی
۲- افزایش سرویس دهی و خدمات بصورت اینترنتی
۳- تحقق پیش بینی ها مبنی بر دسترسی افراد تا سال ۲۰۱۵ به سه سیستم الکترونیکی مجزا
۴- اطمینان بی مورد و بیش از حد به اطرافیان در امر ارائه اطلاعات شخصی حساب
۵- عدم کنترل و نظارت بر انجام گردش حساب ها اعم از واریز یا برداشت
۶- مخفی بودن و سهولت و سریع و آسان بودن ارتکاب جرم رایانه ای نسبت به سایر جرائم سنتی
۷- افزایش تعداد کاربران به چندین برابر سال قبل
۸- افزایش شرکت ها و شبکه های ارائه خدمات اینترنتی و افزایش سرعت و پهنای باند
۹- لزوم رفع نیازهای اجتماعی به استفاده از اینترنت
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات هرمزگان توصیه کرد:
۱- اگر قرار باشد وجهی به حساب بانکی واریز شود تنها ارائه شماره حساب کافی است و نیاز به ارائه رمز اول و دوم و کد cvv2 و … نمی باشد و در صورتی که فردی در خواست شماره کارت را کرد ، قطعا فرد کلاهبردار است و قصد دستیابی به اطلاعات بانکی یا هدایت فرد برای دستبرد به حساب وی را دارد.
۲- جهت واریز وجه نیاز به حضور دارنده حساب در پای دستگاه ATM نیست ولی متاسفانه در مواردی از فرد خواسته می شود به عابر بانک مراجعه نماید و در این اقدام فرد را اغفال و بدون اینکه متوجه باشد به اطلاعاتش دسترسی پیدا می کنند و به موجودی حسابش دستبرد می زنند.
بازدیدها: ۱۰
آخرین دیدگاهها