سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

«آزادی مسئولانه»، شعار بیستمین نمایشگاه مطبوعات

«آزادی مسئولانه»، شعار بیستمین نمایشگاه مطبوعات

بیستمین نمایشگاه مطبوعات

بیستمین نمایشگاه مطبوعات

نشست خبری بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی با حضور معاون مطبوعاتی و تنی چند از خبرنگاران حوزه رسانه، سه شنبه، ۶ آبانماه در محل معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی برگزار شد.

حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی، با اشاره به اینکه بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری از ۱۷ تا ۲۳ آبان‌ ماه با شعار «آزادی مسؤولانه» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود گفت: تدبیر ستاد نمایشگاه امسال این بود که از رسانه‌ها پیش ثبت نام انجام شود و براساس این پیش ثبت‌نام برآوردهایی از موضوعات رسانه‌ها و متراژ‌های درخواستی حاصل شده که بر اساس آن در کمیته‌های ذی‌ربط طراحی‌هایی انجام شد.

وی افزود: در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، روزنامه‌ها با ۳۸ عنوان، خبرگزاری‌ها با ۲۰ عنوان، مؤسسات آموزشی و تخصصی با ۱۱۶ عنوان، تشکل های مطبوعاتی با ۴ عنوان، مؤسسات رسانه‌ای و مطبوعاتی با ۲۴ عنوان، نشریات استانی با ۶۷ عنوان و نشریات ورزشی با ۱۳ عنوان حضور خواهند یافت.

انتظامی با بیان اینکه چند بخش جدید نیز به بیستمین نمایشگاه مطبوعات اضافه شده است از حضور رسانه‌های حوزه دین و اندیشه با ۲۲ عنوان یاد کرد و افزود: در این دوره امکان حضور روابط عمومی‌ها و همچنین کسب و کارهای مرتبط با رسانه‌ها با ۳۳ عنوان متقاضی در نمایشگاه فراهم شده است.

معاون مطبوعاتی از شروع ثبت نام قطعی و جانمایی غرفه‌ها از ششم آبان‌ ماه خبر داد و گفت: در این دوره تدابیری اندیشیده شده که رسانه‌ها به صورت الکترونیک جای خود را تعیین کنند به این ترتیب که وقتی یک خبرگزاری، سایت را برای ثبت نام باز می‌کند بخش خبرگزاری‌ها برایش باز می‌شوند و جای مورد نظرش را انتخاب می‌کند. بعد از آن هم اسم آن خبرگزاری در سایت درج می‌شود و رسانه بعدی هنگام ثبت نام می‌تواند آن نام را مشاهده کند.

به گفته انتظامی، بعد از اتمام این مرحله برای رسانه‌هایی که تا به حال درخواست نداشته‌اند اما تمایل دارند در نمایشگاه حضور پیدا کنند، امکان ثبت نام در سایت فراهم می‌شود و اگر جایی باقی مانده باشد این رسانه‌ها هم می‌توانند ثبت نام کنند.

انتظامی با اشاره به اینکه نمایشگاه بیستم عمدتا به صورت موضوعی برگزار می‌شود و غیر از خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و روابط عمومی‌ها، سایر رسانه‌ها براساس موضوع تقسیم می‌شوند تصریح کرد: سایت‌های خبری نیز که به تعداد قابل توجهی در نمایشگاه ثبت نام کرده‌اند با توجه به موضوعات خود تقسیم‌بندی می‌شوند و خبرگزاری‌های تخصصی با توجه به موضوعات تخصصی شان در نمایشگاه حضور دارند.

معاون مطبوعاتی در ادامه یادآور شد: امسال شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه متشکل از مسئولان ارشد معاونت مطبوعاتی و شورای هماهنگی تشکل‌های مدیریتی رسانه در بسیاری از برنامه‌های نمایشگاه به ما کمک کردند. در حال حاضر ما چهار تشکل مدیریتی رسانه داریم که مسئولان این تشکل‌ها شورای هماهنگی تشکل‌های مدیریتی رسانه را تشکیل داده‌اند. بسیاری از برنامه‌های نمایشگاه امسال با کمک این شورا طراحی شده است. از جمله اینکه بولتن روزانه نمایشگاه، امسال توسط ستاد نمایشگاه منتشر نمی‌شود بلکه هر روز یکی از روزنامه‌ها انتشار این بولتن را عهده‌دار شده است و با قواعد شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه این بولتن‌ها را منتشر می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه شعار امسال نمایشگاه مطبوعات «آزادی مسئولانه» است، خاطرنشان کرد:‌ طبیعتا رسانه‌ها باید در جهت ایفای رسالت خود و کارکردهای چندگانه آزاد باشند.

انتظامی با اشاره به اینکه شعار دولت یازدهم نیز آزادی مطبوعات در چارچوب قانون است و در این راه اقدام می‌شود گفت: رسانه‌ها نیز متقابلا دارای مسئولیت اجتماعی هستند و ضمن توجه به این مسوولیت باید به تعهدات اجتماعی خود عمل کنند.

معاون مطبوعاتی به برخی ویژگیهای دیگر نمایشگاه بیستم اشاره و اضافه کرد: سال گذشته در بیستمین جشنواره مطبوعات بخش درست‌نویسی به این جشنواره اضافه شد و در نمایشگاه مطبوعات امسال نیز با همت و کمک فرهنگستان زبان و ادب فارسی تغییراتی در نمایشگاه مطبوعات اتفاق می‌افتد.

 وی ادامه داد: فرهنگستان زبان و ادب فارسی کمیته‌ای برای شاخص‌سازی در این زمینه تعیین کرده است که طبق اعلام این کمیته، رعایت درست نویسی در دو حوزه ویرایش فنی که شامل نشانه‌گذاری، دستور خط، املاء و… است و همچنین حوزه ویرایش زبانی که دارای شاخص‌های چون کاربرد برابرهای فارسی مصوب فرهنگستان، کاربرد درست زبان فارسی معیار، رعایت کوتاهی جمله‌ها و رسایی، سادگی و انسجام جمله‌ها مورد داوری قرار گرفته و در نهایت رسانه ای که بیشترین امتیاز را کسب کند طی مراسمی اعلام و مورد تجلیل قرار می گیرد.

وی در ادامه یادآور شد: در نمایشگاه امسال علاوه بر نشریات غیرفارسی زبان که رسانه‌های دارای مجوز هستند، بخش رسانه‌های خارجی را هم که رسانه‌هایی دارای دفتر در تهران هستند، مشارکت داده ایم. در حال حاضر در تهران بیش از ۱۲۰ رسانه خارجی دفتر دارند و امکان حضور آنها هم در نمایشگاه مطبوعات فراهم است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال از سیاست این معاونت برای ترویج پدیده خواهرخواندگی بین رسانه‌های ایرانی و رسانه‌های خارجی خبر داد و افزایش تعاملات رسانه‌های داخلی و خارجی را موجب کاهش هزینه‌ها و در عین حال ارتقاء کیفی هر دو گروه توصیف کرد و گفت: ما از چندی پیش هم در رسانه‌ها اعلام کرده ایم که چنانچه با رسانه ای خارجی همکاری دارند، اگر از آنها برای حضور در ایران جهت تقویت همکاری‌ها با رسانه‌های ایرانی، دعوت به عمل بیاورند، معاونت مطبوعاتی تمامی هزینه‌های این کار را برعهده خواهد گرفت.

انتظامی همچنین در خصوص واسپاری نمایشگاه مطبوعات به اصناف گفت: جهت‌گیری کلی ما این است که از تصدی‌گری خودمان بکاهیم، کما اینکه این جهت‌گیری در جشنواره مطبوعات اعمال شد، امسال هم در همان ابتدای امر با دوستانمان در شورای تشکل های صنفی هماهنگی‌هایی را انجام دادیم، اما به جهت اینکه آنها خودشان اعلام کردند که امسال آمادگی ندارند که مدیریت نمایشگاه را به طور کامل بپذیرند، ما هم پذیرفتیم که در بخشی از امور به خصوص در ابعاد حاکمیتی در کنار دوستان باشیم.

وی در مورد تعرفه‌گذاری برای اجاره بهای غرفه نیز در نمایشگاه امسال گفت: تعرفه‌گذاری رسانه های خصوصی با رسانه‌های غیرخصوصی متفاوت است، به این ترتیب که رسانه هایی که دولتی یا متکی به درآمدهای عمومی باشند که تعداد آنها هم ۱۸۳ رسانه است، به میزان تقریبا دو برابر رسانه های بخش خصوصی است، تعداد آنها ۳۷۳ رسانه است هزینه اجاره غرفه پرداخت می کنند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد تغییراتی که در محل استقرار برخی رسانه‌ها و به تقاضای خود آنها صورت می‌گیرد، گفت: دو رسانه می‌توانند با توافق همدیگر جایشان را با هم عوض کنند و دخالتی در این تصمیم‌گیری نخواهیم کرد.

انتظامی در پاسخ به این سوال که آیا امسال رسانه‌ای فاقد مجوز در نمایشگاه حضور دارد یا خیر؟، توضیح داد: در مرحله بعد از پیش‌ثبت‌نام و در واقع در ارزیابی وضعیت رسانه‌هایی که برای حضور در نمایشگاه درخواست داده بودند، مشخص شد که تعدادی از رسانه‌ها که پیش‌ثبت‌نام کرده بودند، فاقد مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات بودند و لذا همکاران من از این رسانه‌ها به جهت اینکه امکان حضور در نمایشگاه را ندارند، عذرخواهی کردند.

وی در عین حال از حضور سه گروه نشریه دانشجویی با محوریت وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و با هماهنگی شورای سیاستگذاری نمایشگاه خبر داد.

بازدیدها: ۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *