برخورد با پدیده کوه خواری و دریاخواری در هرمزگان
نشست بررسی چالش های آب استان هرمزگان با حضور رییس و قضات دادگستری هرمزگان شامگاه چهارشنبه اول مرداد ۹۳ در هتل هما برگزار شد.
به گزارش صدف نیوز: در این نشست که با همت شرکت آب منطقه ای هرمزگان برگزار شد، مهندس حیدری مدیر عامل آب منطقه ای استان ضمن اشاره به وضعیت وخیم کمبود آب در استان و برداشت بی رویه از دشتها خواستار تسریع صدور احکام قضایی در مورد متخلفان حفر چاههای غیر مجاز آب شد.
وی افزود: اضافه برداشت از چاههای دارای پروانه و برداشت غیرمجاز آب از چاههای بدون پروانه، معضل اصلی منابع آب زیرزمینی استان است و خسارت زیادی به این منابع وارد کرده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان خاطر نشان ساخت: نشست ناگهانی زمین یکی از خطراتی است که در صورت بی توجهی نسبت به ذخایر آبی، شهرهای هرمزگان را تهدید و آن را با یک فاجعه انسانی مواجه می کند.
وی ادامه داد: بر اثر خشکسالی و برداشت بی رویه تاکنون ۳۸ دشت آبی استان ˈممنوعه ˈ و ˈممنوعه بحرانی ˈاعلام شده و پنج دشت نیز در آستانه ممنوع شدن هستند.
حیدری برداشت بی رویه و حفرچاه غیرمجاز در استان را خطرناک تر و پرزیان تر از قاچاق سوخت توصیف و اضافه کرد: سایر استان ها دچار کم آبی هستند اما بی آبی محض هرمزگان را تهدید می کند.
وی ادامه داد: از ۶هزار حلقه چاه غیرمجاز، سال گذشته حدود ۶۰حلقه چاه مسدود شد که تاثیر چندانی ندارد و ضابطین قضایی و مجریان اجرای حکم مسدود کردن چاه ها در این زمینه جدیت چندانی نشان نمی دهند.
حیدری خاطرنشان کرد: نگاه ترحم آمیز به دارندگان چاه های غیرمجاز آینده تمام مردم استان را به خطر می اندازد و از سوی دیگر استفاده از آب شیرین کن نیز به سفره های آب زیرزمینی لطمه می زند.
حجت الاسلام اکبری رییس کل دادگستری هرمزگان هم ضمن تایید سخنان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آمادگی دستگاه قضایی را جهت برخورد قاطع بامتخلفان اعلام و گفت: من فکر نمی کنم در استان مشکل خاصی برای اجرایقانون حفاظت از منابع آبی و پر کردن چاههای غیر مجاز وجود داشته باشد. ویهمچنین به وجود پدیده زمین خواری در استان اشاره کرد و گفت: در قانون بهزمین خواری، تصرف عدوانی گفته می شود و امروزه این جرم در جامعه به زمین خواریمشهور شده است. اکبری افزود: متاسفانه امروز علاوه بر زمین خواری ، باپدیده های کوه خواری و دریا خواری هم مواجه هستیم. به عنوان مثال در نزدیکی همین بندرعباس ما شاهد آن هستیم که بخشی از دریا را خشکانده اند وبا کسب مجوزهای لازم در زمین های بدست آمده اقدام به ساختن پاساژ کردهاند که البته جلوی آنرا گرفته ایم زیرا معتقدیم که نباید مردم را از نعمتدریا محروم کنیم.
بازدیدها: ۱۰
با سلام در شهر ما بندر دیلم نیز متاسفانه توسط شهرداری و در ده متری میز فرماندار ساحل و درختان حرا نابود شده هیچ کس هم جلودار آنها نیست لطفا اطلاع رسانی و پیگیری کنید