دلیل مسمومیت ۲۳ تن در یک بلوک ساختمانی در بندرعباس اعلام شد
در یک بلوک مسکونی در شهرک پیامبر اعظم شهر بندرعباس ۲۳نفربر اثر استنشاق گاز قرص فسفید آلومینیوم دچار مسمومیت گوارشی شدند که بر اثرآن ۳ نفر جان خود را ازدست داده اند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان هرمزگان؛ این مسمومیت از ساعت ۱۲ بامداد روز یکشنبه ۱۵تیرماه با مراجعه بیماران به بیمارستان های شهید محمدی ،صاحب الزمان و کودکان گزارش شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این ارتباط گفت: از نیمه شب تا صبح یکشنبه ۱۵تیر ماه ۲۰نفر از خانوارهای متفاوت در یک بلوک مسکونی با علایم تهوع ،استفراغ ،اسهال و دل پیچه و سرگیجه شدید به مراکز درمانی مراجعه نموده اند.
دکتر “محمودحسین پور” با اشاره به اینکه تیم واکنش سریع مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس متشکل از کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماریها سریع مداخله نموده اند،اضافه کرد: در بررسی های صورت گرفته از مواد خوراکی و آب آشامیدنی بروز مسمومیت منتقله از آب و غذا کاملا منتفی شده است و در بررسی های تخصصی تر علت این مسمومیت گازهای منتشر شده از قرص فسفید آلومینیوم جهت سم زایی در یکی از واحدهای مسکونی مشخص شده است.
“حسین پور” افزود : در بررسی های کارشناسان تیم بازرسی مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس مسمومیت با استنشاق گاز ناشی از قرص سمی در یکی ازواحدهای مسکونی مورد تایید قرار گرفته است و همه ساکنین بلوک مسکونی با هماهنگی نیروی انتظامی تخلیه شده اند.
رییس مرکز بهداشت استان هرمزگان با اشاره به اینکه استنشاق اتفاقی قرص می تواند عوارض شدید و حتی کشنده ای در برداشته باشد،اظهار کرد: متاسفانه در این حادثه دو خانم و یک کودک فوت کرده اند،کودک ۴ ساله و خانم ۲۱ ساله در قبل از ورود به مرکز درمانی جان باختند و خانم ۴۳ ساله نیز در محل مسکونی فوت نموده است.
وی ابرازکرد : در همان مراجعه نخست بیماران تمام اقدامات درمانی و تشخیصی در مراکز درمانی شهید محمدی ،صاحب الزمان و کودکان بندرعباس انجام شده است و همه بیماران تحت مداوا هستند.
“حسین پور ” خاصیت سمی آلومینیوم فسفید به خاطر گاز فسفین (که دارای ویژگی سیتوتوکسیتی است) است که باعث جراحات رادیکال آزاد شده که از آنزیمهای سلولهای حیاتی جلوگیری کرده و بافتها را نابود میکند ،ابراز کرد : رعایت نکردن استانداردهای لازم در سم زایی موجب بروز چنین اتفاقی شده است که با استفاده بیش از ۳۰۰ قرص در حجم بالا گاز در سراسر واحد های مسکونی انتشاریافته است.
این مقام مسئول بااشاره به رعایت استانداردها در سم زایی واحدهای مسکونی هشدار داد : مردم باید در سم زایی از موسسات و شرکت های که دارای مجور رسمی هستند استفاده کنند و در صورت نیاز از حشره کش های معتبر و استاندارد جهت سم پاشی و دفع حشرات استفاده شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر این نکته که در سم پاشی منازل و کارگاهها و اماکن عمومی خودسرانه نباید اقدام شود،اظهار کرد : در دو سال اخیر نیز نظیر چنین موردی در یکی از واحدهای جزیره کیش موجی فوت یک کودک شده است.
بازدیدها: ۱
آخرین دیدگاهها