مهندس خادمی از بحران کم آبی در ۱۲ شهر هرمزگان خبر داد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان طی نشست مطبوعاتی با تاکید بر اینکه؛ صرفه جویی کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است، یکم تا هفتم تیرماه هفته صرفه جویی در مصرف آب را به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی دانست که در افکار عمومی و رسانه ها نقش ویژه ای در راستای ترویج فرهنگ صرفه جویی دارد.
افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب در تابستان
به گزارش صدف نیوز: حسین خادمی گفت: متوسط سرانه تولید آب در کشورهای پُرآب جهان ۲۰۰ لیتردر شبانه روز است در حالی که این رقم در ایران ۲۵۰ لیتر و در هرمزگان ۵۰ درصد بالاتر است که این مسئله مشکلاتی را بخش تامین آب شهرها ایجاد کرده و سبب تحمیل هزینه های گزافی بر این شرکت شده است.
وی افزود: در حال حاضر متوسط سرانه تولید آب در شهرهای استان به ازاء هر نفر در شبانه روز ۳۰۰ لیتر است که در شهرهای؛ رودان، هشتبندی ، کوشکنار بالاتر از ۴۰۰ لیتر و در شهرهای گوهران، سردشت، فین، قلعه قاضی و تخت، چارک و روئیدر نیز زیر ۲۰۰ لیتر است.
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آب و پرهزینه بودن فرایند تولید و توزیع آب در این استان، اگر سرانه مصرف آب در شهرهای استان به ۲۰۰ لیتر کاهش یابد، بخش بزرگی از مشکلات تامین آب مرتفع می شود که امید داریم مشترکین در فصل گرما این همکاری را با شرکت آبفا داشته باشند.
کمربندهای صرفه جویی را محکم ببندیم
وی در ادامه گفت: خشکسالی های پی در پی و عدم تغذیه منابع آبی از یک طرف و افزایش۳۰درصدی مصرف آب در فصل تابستان از سوی دیگر سبب شده تا فشار وارده به منابع تولید آب اعم از سطحی و تحت الارضی افزایش یافته و بسیاری از شهرها با کمبود آب روبرو شوند که این مسئله شرکت آب و فاضلاب را با دو چالش اساسی افزایش مصرف و کاهش آب چاهها مواجه کرده است .
وی با اشاره به هزینه های گزاف تولید آب، شهروندان را به صرفه جویی و مصرف بهینه آب توصیه کرد و گفت: شهروندان باید کمربندهای صرفه جویی را محکم ببندند چرا که گذر از بحران کم آبی جز از طریق صرفه جویی و مصرف بهینه این نعمت ارزشمند امکان پذیر نیست.
وی اضافه کرد: همچنین استفاده از ابزارهای کاهنده مصرف و عدم استفاده از آب شرب برای آبیاری فضای سبز نیز از جمله راهکارهای مصرف بهینه آب است که بایستی مورد توجه قرار گیرد. خادمی یادآور شد: اگر در فصل تابستان هر فردی روزانه ۲۰ لیتر در مصرف آب صرفه جویی کند، بی شک تمامی مشکلات کم آبی در این فصل برطرف خواهد شد و آب مورد نیاز شهروندان برخی مناطق کم آب نیز تامین می شود.
۴۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب داریم
حسین خادمی در ادامه گفت: در حال حاضر آب مورد نیاز استان و صنایع مستقر در حاشیه شهرها بالغ بر ۳٫۸ مترمکعب در ثانیه است اما با توجه به محدودیت منابع آبی و طولانی شدن دوره خشکسالی، افت منابع سطحی و تحت الارضی ، منابع آبی استان تنها توان تولید ۳٫۴ متر مکعب آب در شبانه روز را دارند و ۴۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب داریم . وی افزود: با تلاش ها و پیگیری های به عمل آمده توانسته ایم آب شرب برخی از مناطقی که با کمبود آب مواجه اند را با نوبت بندی تامین کنیم.
مهندس خادمی با اشاره به اینکه؛ در وضعیت فعلی ۵۵ درصد آب تولیدی استان از چاهها ، ۳۲ درصد سد استقلال، ۱۰ درصد از آبشیرین کن ها و ۳ درصد نیز از خط محرم تامین می شود، تصریح کرد: وسعت خشکسالی ها در هرمزگان به حدی گسترده بوده که از ۱۶۸ حلقه چاه آب شرب شهرهای استان ۲۴ حلقه به کلی خشک و ۵۴ حلقه کم آب یا آب آنها شور شده است و فقط ۹۰ حلقه چاه در وضعیت قابل قبولی هستند. وی افزود:در حال حاضر ۱۲ شهر استان شامل؛ بندرخمیر ، روئیدر، بستک، جناح ، سیریک ، قلعه قاضی ، تخت، سردشت، سندرک، گوهران، بیکا و زیارتعلی با کمبود آب مواجه اند که شرکت آب و فاضلاب در این رابطه جهت رفع این کمبود ضمن مطالعاتی، پروژه هایی را در شهرهای مذکور در دست اجرا دارد که امید است با ایجاد ظرفیت های جدید و پایدار بتوانیم مشکل کم آبی در این شهرها را برای همیشه برطرف نماییم.
ضرورت مدیریت مصرف آب در همه بخش ها
وی با تصرح بر اینکه؛ خشکسالی ها و بحران کم آبی خسارت های سنگینی بر استان وارده کرده ، بر مدیریت مصرف آب و رعایت الگوی مصرف در تمامی بخش های مصرف کننده (شرب، صنعت و کشاورزی) منابع آبی تاکید می کند.
به گفته وی؛ با تداوم خشکسالی ها برای گذر از بحران کم آبی عزم ملی و مدیریت جهادی بیش از پیش ضروریست که در این رابطه این شرکت به عنوان یکی از سازمان های متولی آب و با توجه به فرا رسیدن هفته صرفه جویی، برنامه های جامعی در دست تدوین دارد تا با استفاده از ظرفیت های موجود به نهادینه ساختن فرهنگ مصرف صحیح از منابع آبی دست یابد.
وی با اشاره به مصرف گرایی مفرط در جامعه کنونی، رسانه ها را به عنوان مهمترین ابزارهای تاثیرگذار در نهادینه شدن فرهنگ مصرف بهینه در تمامی بخش های آب، برق و گاز معرفی کرد و گفت: رسانه های گروهی می توانند ضمن اطلاع رسانی و آگاه سازی بیشتر مردم ، نقش موثرتری در مدیریت مصرف و بهینه سازی آن در جامعه داشته باشند.
بازدیدها: ۶۹
آخرین دیدگاهها