سید محمود علوی:
مطمئنم دکتر روحانی از مسیر اعتدال جدا نخواهد شد
خبرگزاری فارس در گفتوگو با حجت الاسلام سیدمحمود علوی عضو مجلس خبرگان رهبری نوشت:
*من چهار دوره در مجلس شورای اسلامی با آقای روحانی همکار بودم و بعد از اینکه نماینده مقام معظم رهبری در ارتش جمهوری اسلامی شدم باز هم با ایشان ارتباط داشتم و در برخی از مراسمهایی که در ارتش برگزار میشد از ایشان برای سخنرانی دعوت به عمل میآوردند. بعد از اینکه با رای مردم تهران نمایندگی مجلس خبرگان رهبری را نیز بر عهده گرفتم روابطم با آقای دکتر روحانی تنگتر شد بنابراین بنده با توجه به شناختی که در طول این دورانی که عرض کردم از ایشان دارم رئیسجمهور منتخب را ذاتاً در عرصههای فکری، اعتقادی و باوری، رفتاری و حتی در عرصه اخلاقی، فردی معتدل میدانم و بر این باورم که اعتدال با ذات ایشان در هم آمیخته شده است.
*من مطمئن هستم آقای روحانی از مسیر اعتدال جدا نمیشود و شخصیت شکل گرفته وی در چهارچوب اعتدال را به گونهای میبینم که کمتر عاملی میتواند ایشان را از مسیر اعتدال دچار انزجاج و انحراف کند. از طرفی دیگر نیز کسانی که به ایشان رای دادهاند شاکله و بافتشان به گونهای است که ایشان را به حرکت در مسیر اعتدال کمک میکند چراکه رایدهندگان روسای جمهور گذشته یا جزو نیروهای اصلاحطلب بودند یا نیروهای اصولگرا درحالی که رایدهندگان به آقای روحانی ترکیبی از نیروهای اصولگرا و اصلاحطلب و معتدل هستند و طبیعی است که آقای روحانی برای اینکه نظر مجموعه کسانی که به ایشان رای دادند را لحاظ کنند این ترکیب رایدهندگان به ایشان کمک میکند تا در مسیر اعتدال باشند و با قاطعیت این مسیر را طی کنند.
*معتقدم که مواجهه با آقای روحانی از سوی جریانات سیاسی به دلیل مشی اعتدالگرایانه ایشان کمتر از مواجهه با روسای جمهور گذشته خواهد بود.
*سیاستهای نظام در عرصه روابط بینالملل یک سیاست معتدل است. اگر آقای روحانی نیز مشی اعتدالی خود را در روابط بینالملل در پیش بگیرد حرکتی مطابق جوهره نگاه جمهوری اسلامی در روابط بینالملل را در پیش گرفته و هیچ منافاتی نخواهد داشت اما اینکه عدهای مشی اعتدالی در روابط بینالمللی را سازش معنا کنند تفسیر درستی نخواهد بود چون سازش این است که ما از منافع ملی و ارزشهای دینی مذهبی خود کوتاه بیاییم. بنابراین هر رابطه بینالمللی متوقف بر این معنا نباشد که یک جامعه را ارزشهای خود عدول کرده چرا که امروز دنیا به دلیل اینکه در پایه روابط بینالمللی مبتنی شده و کشورها مبنای ارتباط را منافع ملی قرار میدهند.
*آمریکا در صورتی که شرایط برای ارتباط برقرار شود حاضر خواهد بود با حفظ منافع جمهوری اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی رابطه خود را با ما برقرار کند و طبیعی است که لابی صهیونیستی راضی به چنین ارتباطی نخواهد بود و هر زمان که شائبه برقراری رابطه ایران با ایالت متحده آمریکا مطرح شده لابی صهیونیستها و ارتجاع منطقه فعال شدند تا از برقراری چنین ارتباطی جلوگیری کنند.
بازدیدها: ۸
آخرین دیدگاهها