«ایزوایکو» نماد تبلور خودباوری، توانستن و روحیه جهادی
مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) بهعنوان بزرگترین سازنده و تعمیر کننده انواع شناورها و سازههای دریایی کشور همچنان در منطقه بی رقیب است.
به گزارش صدف نیوز، این مجتمع با بهره مندی از توان متخصصان داخلی و با دارا بودن سیستم های مختلف از آب گیری و به آب اندازی توانایی ساخت و تعمیرات هر نوع شناوری در دنیا را دارد.ایزوایکو در دوره جدید مدیریتی (دکتر سلمان ضربی) حرکتی را آغاز کرده است که به باور کارشناسان و متخصصان صنعت دریایی،رقیب جدی برای صنایع دریایی جهان خواهد بود.
بازدید مستمر نمایندگان مجلس، سفرای ایرانی کشورهای مختلف، مسئولان عالی رتبه کشوری و لشکری، وزرای دولت و سرمایه گذاران خارجی از این مجتمع طی یک سال اخیر و اذعان بازدید کنندگان به توانمندی و پتانسیل بالای ایزوایکو، وظیفه تصمیم گیران به حمایت های بیشتر از این غول کشتی سازی منطقه را دوچندان می کند.
این مجتمع در دوره مدیریت جدید، توانسته با برنامه ریزی مناسب و در سال ۱۴۰۱ نسبت به تسویه حساب مالیاتی معوق ۱۰ سال گذشته ، حل و فصل بدهی سنواتی تأمین اجتماعی و پرداخت دیون بانکی ریالی و ارزی و همچنین تعیین تکلیف پرونده های معوق حقوقی اقدام کند، کاری بزرگ که سابقه نداشته است.
نگاهی به عملکرد این مجتمع ما را با واقعیتی روبرو می کند که تولید شرکت در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ با افزایش ۲۳درصدی به ۳۵۰۸۳ تن رسید که نسبت به سال های گذشته بالاترین رکورد تولید ثبت شد.
موفقیت ایزوایکو در بروزآوری قرارداد میدان نفتی فروزان و همچنین اخذ پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی، تعیین تکلیف پروژه های ناتمام سنواتی با رعایت صرف و صلاح شرکت، تحویل شناورهای نوسازی بارج جمع آوری آلودگی های نفتی ، شناور پشتیبان صیادی ، شناور چند منظوره امیدان ۷ و بارج ۵۰۰۰ تنی فرشته، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در راستای افزایش درآمد و بهبود وضعیت معیشتی کارکنان، پیگیری جهت اخذ زمین برای ساخت واحد های مسکونی به منظور افزایش رضایت مندی کارکنان، فعالسازی شهرک تخصصی صنایع دریایی به منظور ایجاد صنایع و کارگاه های قطعه سازی مرتبط با صنعت کشتی سازی مانند شرکت فولاد صنایع دریایی، جذب سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی خلیج فارس ازجمله احداث کارخانه فولاد آلیاژی برای تأمین فولاد دریایی، برنامه ریزی و برگزاری دوره های عالی آموزشی برای مدیران و کارکنان شرکت، ساماندهی پروژه های تعمیراتی و ایجاد ساختار و نظم در پذیرش شناورها و کاهش زمان تعمیرات شناورها و افزایش قابل توجه فروش شرکت ، کاهش قیمت تمام شده ، افزایش درآمد تعمیراتی ایزوایکو نسبت به سال گذشته تنها بخشی از کارنامه درخشان مدیریت جدید این مجتمع است.
پشتیبانی از صنعت دفاعی کشور از دیگر توانمندی های مجموعه ایزوایکو است. پشتیبانی از حوزه دفاعی کشور از دیگر رسالت های تعریف شده برای مجموعه ایزوایکو است. آخرین دستآوردی که تاکنون محقق شده، تعمیر ناو بندر مکران( به دستور رهبر معظم انقلاب) است که در واقع یک جزیره متحرک ۱۲۱هزار تنی است و وظیفه پشتیبانی از ناوگروه های رزمی نیروی دریایی ارتش در آب های بین المللی و دور دست به ویژه منطقه شمال اقیانوس هند، تنگه باب المندب و دریای سرخ را برعهده دارد.
ایزوایکو، پشتیبان سه بخش بسیار پر اهمیت کشور شامل خطوط کشتی رانی بزرگ کشور مثل شرکت ملی نفتکش ، شرکت کشتیرانی و سازه های آفشور یا فراساحل مانند دکل های حفاری است.
ایزوایکو تا به امروز ثابت کرده، پشتیبانی مطمئن و قدرتمند برای صنعت حمل و نقل دریایی کشور است.
این توانمندی نمود عینی خودکفایی، خودباوری و اعتماد به نیروهای داخلی در صنعت کشتیسازی و صنایع فراساحلی است. از سویی دیگر این مجتمع نقش مهم و تعیین کننده در توسعه اقتصاد دریامحور برعهده دارد. اما ایزوایکو فقط در ساخت و تعمیر کشتی های متوسط و پهن پیکر سرآمد نیست، بلکه نقش این مجتمع عظیم صنعت دریایی در خودکفایی حوزه صنایع فراساحل نیز پر اهمیت و شاید بی بدیل است.
گروه نفت و گاز این مجموعه، طی بیست سال گذشته عملکرد بسیار موفقی داشته و با بهبود و تقویت نیروی انسانی، بخش مدیریت، مهندسی، کنترل کیفیت و تمامی بخش های مورد نیاز، جایگاه خود را دارد و بسیاری از پروژه های بزرگ با نام ایزوایکو پیوند خورده است.
نام ایزوایکو آن چنان در صنعت دریایی جهان پرآوازه شده که خارجی ها نیز به توانمندی متخصصان این مجتمع اعتماد دارند به طوری که اسفند ماه ۱۴۰۱ در جریان اجلاس بین المللی همکاری های علمی اقتصادی ایران و کشورهای غرب آفریقا، تفاهم نامه ساخت ۵۰ فروند شناور مسافری میان ایزوایکو و حوزه حمل ونقل کشور ساحل عاج امضا شد.
برگ زرین دیگری که در کارنامه درخشان این مجتمع رقم خورد، در دوران تحریم،به خوبی توانست آن را خنثی کند.
– نگاهی کوتاه به دستاوردهای این مجتمع:
تعیین تکلیف بیش از ۱۰ پروژه ناتمام سنواتی با رعایت صرف و صلاح شرکت که این پروژه ها شامل شناورهای بارج جمع آوری آلودگی نفتی شماره ۵ ، پشتیبان صیادی ۱۲۲ ، مسافربری تفریحی گنجر، لندینگ کرافت کاتاماران نظامی گنجوی ۶ ، بارج ۵۰۰۰ تنی فرشته ، اکومودیشن بارج ۱۳۳ ، یدک کشASD123 و ۳ فروند شناورهای چند منظوره می باشد .پایان ساخت و تحویل شناورهای نوسازی بارج جمع آوری آلودگی نفتی شماره ۵ ، شناور پشتیبان صیادی ۱۲۲ ، شناور چند منظوره امیدان ۷ و امیدان ۹ و بارج ۵۰۰۰ تنی فرشته،کسب بالاترین رکورد تعمیرات با پذیرش و تعمیر بیش از ۱۶۰ فروند شناور در اندازه های بزرگ ، متوسط و کوچک از آذر ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون که تعدادی از این پروژه ها به علت تبدیل از پروژه های تجاری و همچنین حجم بالای تعمیرات و تغییر کاربری طبق برنامه اجرائی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مشترک بوده است.کسب بالاترین رکورد ساخت و تعمیر شناور به میزان ۶۸۷۵۳ تن از آذر ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون و رشد قابل توجه تولید نسبت به سال های گذشته و به تبع آن افزایش قابل توجه درآمد،تعمیرات ، تغییرکاربری و نوسازی ۱۳ فروند از شناورهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران (۹۴ درصد برنامه سال ۱۴۰۲ تاکنون محقق شده است.)
انجام تعمیرات بیش از ۱۰ فروند شناورهای VLCC و افراماکس و سوئز ماکس متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران، بروزآوری قرارداد میدان نفتی فروزان و شروع و فعالسازی مجدد پروژه با تعدیل مناسب و رعایت صرف و صلاح شرکت، برنده مناقصه پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی و شروع پروژه در فاز مهندسی، پرداخت و تسویه حساب بزرگترین بدهی بانکی ایزوایکو به مبلغ ۹/۴۴ میلیون دلار به بانک ملت، پرداخت و تسویه حساب بیش از ۳۰ پرونده معوق مالیاتی با اخذ بخشودگی برای سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹، تعیین تکلیف و پرداخت بیمه های معوق و همچنین حسابرسی بیمه ای سال های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰،حل و فصل دعاوی حقوقی که جمعاً منجر به حدود ۴۰۰ میلیارد ریال به نفع شرکت گردیده است. اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در راستای افزایش درآمد و بهبود وضعیت معیشتی کارکنان از شهریور ماه سال جاری، تشکیل تعاونی مسکن و اخذ زمین رایگان برای ساخت ۱۰۰۰ واحد مسکونی به منظور افزایش رضایت مندی کارکنان، فعالسازی شهرک تخصصی صنایع دریایی و ایجاد بستر مناسب جهت سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی خلیج فارس به منظورایجاد صنایع و کارگاه های مرتبط با صنعت کشتی سازی و صنایع دریایی از جمله شروع احداث کارخانه فولاد آلیاژی برای تأمین فولاد دریایی به مبلغ ۲۸۰ میلیون دلار.
– نگاهی به عملکرد مالی این مجتمع:
پرداخت دیون بانک تجارت و بانک ملت، پرداخت بموقع حقوق، پرداخت سنوات، – پرداخت مطالبات گذشته پیمانکاران و کاهش ۴۰ درصدی مطالباتشان، تسویه حساب بدهی پیمانکاران جاری، پرداخت بدهی بانک تجارت، پرداخت بدهی مالیاتی، پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی، پرداخت بدهی بابت حسابرسی و غیره، پرداخت بدهی بابت سخت و زیان آور کارکنان و پرداخت حق سنوات پرسنل بازنشسته که این حرکت مدیریت رضایت پیمانکاران و کارکنان را به دنبال داشته است. بنابرآنچه گفته شد، می توان مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران را اینگونه تعبیرکرد: ایزوایکو؛ نماد تبلورخودباوری، توانستن و روحیه جهادی.
در آخر ذکر این نکته لازم است که برگزاری مجمع شرکت در تاریخ قانونی نشانگر انضباط مالی شرکت بزرگی چون ایزوایکو است که توسط حسابرسان حرفه ای سازمان حسابرسی انجام گرفت و این امر خود گواهی و تایید همه اتفاقات مثبت شرکت در این مدت است.
ساعت: ۰۸:۱۶ بعد از ظهر - ۱۴۰۲/۰۷/۱۵
بازدیدها: ۱۳۰
آخرین دیدگاهها