خبرنگار باید مثل آیینه باشد
ویژگی نخست یک خبرنگار این است که بی طرف و حقیقت جو باشد. خبرنگاری که به نوعی بی طرفی را نقص کند اعتماد عمومی از او سلب می شود و اگر مردم به خبرهای وی اعتماد نداشته باشند، این خبرنگار نخواهد توانست رسالت خود را به نحو احسن انجام دهد. خبرنگار واقعی کسی است که وقتی سیلی ویرانگر به شهر نزدیک می شود، سریع همه را خبردار کرده و آنهایی که خوابند را بیدار کند، نه اینکه جهت آرام نگه داشتن شهر، سکوت کند.
گاهی اوقات آنچه مسئولان از خبرنگار توقع دارند با آنچه که مردم از وی انتظار دارند یکی نیست و این امر، کار خبرنگار را سخت می کند. در واقع خبرنگار زبان گویای مردم و پل ارتباطی میان مردم و مسئولان است و وظیفه خبرنگار این است که انتظارات و درددل های مردم را به اطلاع مسئولان برساند تا مسئولان نسبت به رفع نیازهای مردم برنامه ریزی و اقدام کنند. مسئولان دلسوز و دوراندیش، انتقادات خبرنگاران را به دل نمی گیرند و برای پیشرفت کار خود، از خبرنگاران و اصحاب رسانه کمک و مشاوره می گیرند.
من معتقدم خبرنگار باید مثل آیینه باشد، یعنی حقایق و واقعیت ها را مانند آیینه نشان دهد. اگر خبرنگاری ضعفها و ایرادات جامعه را منعکس نکند صادق نیست و نمی توان به وی اعتماد کرد. هیچ انسان فهمیده ای از آیینه متنفر نخواهد شد. اکثر انسانها حداقل روزی یکی دوبار به سراغ آیینه می روند و خود را در آیینه برانداز می کنند تا عیب های ظاهری خود را برطرف کنند. اگر آیینه، عیب های افراد را به آنها نشان ندهد، مفت نمی ارزد.
خبرنگار اگر راه تملق و چاپلوسی را در پیش بگیرد، اگر برای خوشایند مسئولان، ضعف ها و ایرادات جامعه را کتمان کرده و عملکرد مسئولان را مورد نقد و تحلیل قرار ندهد خبرنگار نیست، بلکه روابط عمومی است. هر چند شباهت هایی بین خبرنگاری و روابط عمومی وجود دارد اما توقعاتی که جامعه از خبرنگار دارد از مدیر روابط عمومی یک سازمان و اداره ندارد. یا حق.
۱۷ مردادماه، سالروز شهادت شهید محمود صارمی و روز “خبرنگار” گرامی باد.
به قلم: حسین فریدونی – سردبیر
ساعت: ۰۵:۳۱ بعد از ظهر - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
بازدیدها: ۱۴۲
آخرین دیدگاهها