سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

سختگیری در سوختگیری

سختگیری در سوختگیری

سختگیری در سوختگیری

در آستانه فصل بهار و نوروز ۱۴۰۲ هستیم. طبق رسوم هر ساله، مردم کشورمان در ایام تعطیلات نوروز به مسافرت و دید و بازدید عید می روند. اما برخی طرح ها و تصمیمات غیر کارشناسی مسئولان در رابطه با توزیع سوخت خودروها، نگرانی هایی را برای مردم به وجود آورده و شیرینی تعطیلات عید را به کام خانواده ها تلخ کرده است.

فراموش نکنیم که دولت های گذشته برای شاد کردن دل مردم در آغاز سال نو، سهمیه سوخت مضاعفی به دارندگان خودروها اختصاص می دادند تا بتوانند با خیال راحت تری به گردش و تفریح بپردازند. اما امسال نه تنها از سهمیه بنزین نوروزی خبری نیست، بلکه نگران از دست رفتن همین مقدار اندک سوختی که دارند نیز هستند.

در خبرها آمده بود که در ایام تعطیلات، خودروها فقط با کارت سوخت شخصی می توانند سوختگیری کنند و کارت سوخت جایگاه داران جمع آوری یا محدود خواهد شد. گفته شده که اگر چنانچه خودرویی نیاز مبرم به سوخت داشته باشد، فقط با اخذ نامه از فرمانداری ها و بخشداری ها می تواند از کارت سوخت جایگاه داران استفاده کند. قطعا اجرای این طرح، باعث به دردسر افتادن مردم و ناخرسندی و اعتراض بسیاری از هموطنان می شود. زیرا ممکن است برخی رانندگان، کارت سوخت نداشته باشند یا آنرا گم کنند.

در شرق استان هرمزگان و برخی مناطق استان های مرزی نظیر سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان و … به بهانه جلوگیری از قاچاق سوخت به خارج از مرزها، اوضاع سوختگیری دشوارتر است و گزارش های منتشر شده چندی قبل در برخی رسانه ها حاکی از آن بود که جایگاههای عرضه سوخت اجازه ندارند به خودروهای غیر بومی حتی با کارت سوخت شخصی خودشان هم سوخت بدهند و متاسفانه مسافران و گردشگرانی که وارد مناطق شرقی استان هرمزگان و جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان می شوند از دریافت هر گونه سوختی محروم بوده و اگر احیانا در بین راه سوخت تمام می کردند ناچار بودند سوخت مورد نیاز خود را با چند برابر قیمت از دوره گردها خریداری نمایند.

دفتر سامانه هوشمند سوخت نیز اعلام کرده به منظور مدیریت مصرف، سقف سوخت‌گیری با کارت‌های شخصی تعیین شده است. ساز و کار به این صورت است که  مردم در روز تنها می‌توانند ۴۰ لیتر سوخت‌گیری کنند. این میزان سه بار در روز و البته با فاصله زمانی هر چهار ساعت قابل استفاده است. این امر نیز موجب گرفتاری مسافران خواهد شد و راهکار عاقلانه ای جهت مقابله با قاچاق سوخت به نظر نمی رسد.

قرارگاه عملیاتی پیشگیری و مقابله  با قاچاق سوخت نیز به عنوان شیوه ای جدید برای مبارزه با این پدیده ناامن اقتصادی در استان مرزی و ساحلی هرمزگان تشکیل شده اما با این حال باز هم همچنان شاهد جولان قاچاقچیان بزرگ سوخت در جاده های استان هستیم؛ ضمن اینکه سختگیری های اخیر باز هم به سود آنها تمام خواهد شد چون علاوه بر اینکه می توانند سوخت قاچاق را در آن سوی مرزها به فروش برسانند، در داخل کشور هم مشتری های فراوانی خواهند داشت.

در گذشته امکان سوخت‌گیری ۱۸۰ لیتر برای خودروها فراهم بود که با وجود اجرای این طرح به ۱۲۰ لیتر کاهش پیدا کرده است.

در ضمن به برخی از جایگاه ها دستور داده شده که از دریافت پول نقد نیز خودداری کنند، این در حالی است که بسیاری از کارتخوان‌های هوشمند سوخت غالبا خراب هستند. بدین ترتیب ساعت معطلی مردم برای سوخت‌گیری طولانی‌تر و منجر به نارضایتی اجتماعی می‌شود.

به قلم: حسین فریدونی – سردبیر

ساعت: ۰۴:۲۶ بعد از ظهر - ۱۴۰۱/۱۲/۲۳

بازدیدها: ۲۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *