سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

برگزاری اختتامیه سومین جشنواره پژوهش سرا‌های کشور در بندرعباس

برگزاری اختتامیه سومین جشنواره پژوهش سرا‌های کشور در بندرعباس

اختتامیه جشنواره پژوهشی دانش آموزان

در آیینی با حضور مهندس مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، دکتر سلطانیان مدیرکل دفتر متوسطه، دکتر کامرانی معاون سیاسی امنیتی استانداری و قویدل مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان اختتامیه سومین جشنواره پژوهش سرا‌های کشور در سالن اجتماعات شرکت گاز بندرعباس برگزار شد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در این آیین از راه اندازی ۲۱ پژوهش سرای جدید دانش آموزی در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش صدف نیوز، مهدی کاظمی ضمن تشکر از مسئولان استان و اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان که میزبانی این دوره از جشنواره را عهده دار شدند، افزود: پژوهش سراها تنها به عنوان یک محیط یادگیری برای انجام پژوهش نیست بلکه فرصتی را برای دانش آموزان فراهم می آورند که این عزیزان بتوانند ایده های خود را به آنجا برده و تبدیل به محصول کنند.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی جاری ۲۱ پژوهش سرای جدید دانش آموزی در مناطقی که پژوهش سرا نداشتیم راه اندازی کردیم که تاثیر به سزایی در رشد علمی و خلاقیت دانش آموزان داشت.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در این پژوهش سراها حمایت مالی از دانش آموزان نخبه و مبتکر صورت می گیرد و همچنین بستری فراهم می شود که ارتباط دانش آموزان با دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی برقرار می شود و فرصتی را برای ثبت اختراعات دانش آموزان بوجود می آورند.

مهندس کاظمی افزود: در این دوره از جشنواره حدود یک میلیون و ۶۹۱ هزار دانش آموز از سراسر کشور از مقطع تحصیلی ابتدایی و متوسطه شرکت کردند و به معنای آن است که این فرصت فراهم شد که دانش آموزان استعدادها و ایده های خود را بشناسند و ارائه دهند.

وی گفت: باید کارکرد پژوهش سراها به سمت افزایش بهره وری و تغییر رویکرد به سمت مراکز رشد و نوآوری و همچنین خانه های خلاق با رویکرد دانش بنیان سوق داده شود امسال سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی است لذا در این سال طبیعتا باید بیشتر به این مقوله بپردازیم.

کاظمی خطاب به دانش آموزان گفت: عزیزان من! ما در گام دوم انقلاب هستیم و دهه های آینده مربوط به نسل نوجوان و جوان ماست. امروز باید این نسل برای دهه های آینده تربیت شوند که بتوانند آینده کشور را در مسیر پیشرفت و توسعه علمی که دارد ادامه دهند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی یکی از مهمترین عوامل آن تربیت نیروی انسانی است و نیروی انسانی توانمند، خلاق و نوآور که در موقعیت جدید و زیست بوم جدید بتواند برای آینده کشور تربیت شود و طبیعتا این نیروها در مدارس و توسط معلمان عزیز و بزرگوار تربیت می شوند.

وی در ادامه بیان کرد: مدرسه به عنوان محیط پایه و اصلی در نظام تعلیم و تربیت کشور و محل کسب تجربیات و یادگیری است و علم و پژوهش از مولفه های قدرت در هر کشوری است که می تواند کشورها را در عرصه های بین المللی مطرح کند. اما آن علم و پژوهشی اثربخش خواهد بود که همراه با اخلاق و معنویت باشد. توسعه علمی که همراه با اخلاق و معنویت نباشد به ساخت بمب اتم می انجامد که دنیا را نابود و انسان ها را از بین می برد.

کاظمی در پایان گفت: اکنون جمعی از نخبگان علمی کشور در اینجا جمع شده اند و به امید خدا در هفته پژوهش از همه برگزیدگان و نخبگان علمی در سراسر کشور تقدیر به عمل خواهد آمد و آرزو داریم که با تلاش شما دانش
آموزان عزیز و توکل به خداوند متعال بتوانیم زمینه پیشرفت بیشتر علمی کشور را فراهم آوریم.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: در این دوره از جشنواره، بیش از یک میلیون و هفتصد هزار دانش آموز از مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم از ۳۲ اداره کل آموزش پرورش سراسر کشور، با هم رقابت کردند که نسبت به پارسال رشد ۵۱ درصدی داشته است.

عباس سلطانیان افزود: پس از برگزاری مرحله منطقه‌ای و استانی بیش از هشت هزار دانش آموز با پنج هزار و ۵۵۲ اثر به مرحله کشوری راه یافتند که در نهایت استان‌های اصفهان، فارس و خراسان رضوی به رتبه‌های اول تا سوم این جشنواره رسیدند.

وی گفت: هدف از برگزاری این جشنواره که در رشته‌های مختلف علمی، ادبی و هنری برگزار شد، قرار گرفتن دانش آموزان در موقعیت بهتر یادگیری است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار هرمزگان:

برخی دروس دانشگاهی باید در مدارس تدریس شود

احسان کامرانی

معاون سیاسی و امنیتی استاندار هرمزگان نیز در این مراسم از لزوم تدریس برخی دروس دانشگاهی در مدارس به عنوان راهکاری جهت رسیدن به رشد و توسعه سخن گفت.

دکتر احسان کامرانی افزود: من معتقدم اکنون وقت آن رسیده که مقداری از درسهای دانشگاه را به مدارس بیاوریم و به دانش آموزان آموزش دهیم. یکی از این دروس، روش تحقیق و پژوهش است. زیرا تدریس آن موجب خواهد شد که فکر و خلاقیت دانش آموزان ما به کار بیفتد و از حضور در مدرسه لذت ببرند.

وی در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری صحبت خیلی خوبی دارند و می فرمایند: باید یک بازنگری در دروس آموزش و پرورش صورت گیرد و امیدواریم در این دولت و توسط جناب آقای نوری این اتفاق بیفتد. اکثر صاحب نظران و کارشناسان مسائل آموزشی معتقدند که برخی از دروسی که در مدارس آموزش داده می شود کاربردی نیست و به درد دانش آموزان و جامعه امروز ما نمی خورد. باید دروسی تدریس شود که باعث رشد و شکوفایی صنعت و اقتصاد کشور شود.

دکتر کامرانی تصریح کرد: اگر آلمان و ژاپن پیشرفت کرده و توسعه یافته اند به خاطر توجه ویژه آنها به نیروی انسانی بوده است. نیروی انسانی هم در آموزش و پرورش ساخته می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان:

راهیابی ۴۵۰ اثر از دانش آموزان هرمزگان به سومین جشنواره علمی و پژوهشی کشور

محمد قویدل

مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان در آیین اختتامیه سومین دوره جشنواره پژوهش سرای دانش آموزی کشور از راهیابی ۴۵۰ اثر از دانش آموزان هرمزگان در ۱۱ رشته رقابتی به این جشواره خبر داد و گفت:  از این تعداد ۲۷ دانش آموز برگزیده کشوری شدند و استان هرمزگان در این دوره، با کسب رتبه ششم کشوری در بین ده رتبه برتر قرار گرفت که به عنوان میزبان دوره سوم این جشنواره انتخاب شد.

محمد قویدل افزود: مجموعه آموزش و پرورش استان هرمزگان دارای ۲۲ منطقه و ناحیه و ۳۵۰۰ واحد آموزشی است و قریب ۴۲۰ هزار دانش آموز را تحت پوشش دارد.

وی ادامه داد: ۲۲ پژوهش سرا در مناطق مختلف استان ایجاد کرده ایم و در هیچ منطقه ای فاقد پژوهش سرا نیستیم.

مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان خاطر نشان کرد: خوشبختانه استاندار محترم هرمزگان نگاه ویژه ای به مجموعه آموزش و پرورش دارند و سال گذشته قریب ۲۰ میلیارد ریال اعتبار جهت تجهیز آزمایشگاههای پژوهش سراهای دانش آموزی اختصاص یافت که جا دارد از جناب آقای دوستی و معاونین دلسوز و فرهیخته استاندار و همچنین رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تشکر کنم.

قویدل تصریح کرد: جشنواره علمی پژوهشی با هدف تقویت و تعمیق فرهنگ مطالعه، انجام تحقیق و پژوهش فردی، گروهی و ایجاد زمینه مشارکت و تقویت مهارت کار گروهی در بین دانش آموزان در سه مرحله منطقه ای، استانی و کشوری با ۱۰ عنوان مسابقه (ادبیات و علوم انسانی، نجوم، نانوفناوری، زیست فناوری، سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، حمل نقل پیشرفته و حوزه فضایی، آزمایشگاه علوم تجربی، انرژی های نوین، کدنویسی، گیاهان دارویی و طب ایرانی و رباتیک) برگزار  شده است که به حمدالله در هر دوره، استقبال دانش آموزان از این جشنواره افزایش می یابد.

ساعت: ۱۰:۴۱ بعد از ظهر - ۱۴۰۱/۰۹/۰۳

بازدیدها: ۲۵۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *