سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

مرزنشینان، قاچاقچی نیستند

مرزنشینان، قاچاقچی نیستند

مرزنشینان قاچاقچی نیستند

از دیرباز، مرزنشینان از راه بازرگانی و تبادلات مرزی امرار معاش می کردند و از این راه چرخ زندگی خانواده خود را می چرخاندند اما چندین سال است که به بهانه مبارزه با قاچاق کالا، عرصه بر مرزنشینان تنگ شده است.

هر چند نیروهای دریابانی یا مرزبانی طبق قانون به وظیفه ای که بر عهده دارند عمل می کنند و جای گله مندی از این عزیزان نیست. اما از قانونگذاران و متولیان اجرایی که در تصویب چنین قوانینی همه جوانب کار را در نظر نگرفته اند باید گله  کرد.

دولت باید به دنبال تثبیت اقتصادی و بهبود معیشت مردم باشد. یکی از مسائل مهم قابل توجه این است که به‌دنبال راحت‌ترین راه‌حل‌ها نرویم، اگر قرار است کالای قاچاقی از مرزها عبور کند و بعد به واسطه عبور قاچاق از مرز، قیمت یک کالایی را چند برابر کنیم که جلوی قاچاق گرفته شود، به نظر می‌رسد که این راه‌حل منطقی و درستی نیست.

دولت بسیاری از کالاهای ضروری و عادی را به عنوان کالای قاچاق معرفی می کند و قیمت این کالاها در داخل کشور افزایش می یابد اما از میزان ورود آن کالاها به کشور کاسته نمی شود بلکه عده ای از گردن کلفت ها کالاها را وارد می کنند و پول هنگفتی به جیب می زنند. مردم ساحل نشین و مرزنشین که از راه واردات چند تکه کالا شکم زن و بچه خود را سیر می کردند را به بهانه قاچاقچی دستگیر کرده و آنها را جریمه می کنند.

با قاچاقچیان بزرگ که کانتینری کالا وارد کشور می کنند و پشتشان به جاهایی گرم است برخورد نمی شود و فقط با وارد کنندگان خرد که اجناسی را به عنوان سوغاتی یا ته لنجی می آورند برخورد شدید صورت می گیرد.

البته به نظر می رسد دولت هم از این اتفاق راضی است چرا که در این میان درآمد بسیاری از طریق اخذ گمرکی و یا جریمه لنج داران و مسافران کسب می کند. این کار، زندگی را بر مردم سخت می کند و باعث نارضایتی و خشم مردم می شود.

شرایط کشور ما شرایط سختی است و لازم است که دولت اگر می‌خواهد با هدف تقویت تولید ملی با قاچاق کالا مبارزه کند و یا در هر بخشی اصلاح دیگری انجام دهد، این کار با همراهی مردم انجام شود، نه اینکه تولید ملی هم رونق نگیرد و فقط صرفاً منبع درآمدی برای دولت باشد.

اگر در بخش‌هایی از جامعه قرار است اصلاح اقتصادی جدیدی اتفاق بیفتد، لازم است که دولت، کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس را در جریان قرار دهد و بهترین راه حل انتخاب شود تا فشاری به مردم وارد نشود. به عنوان مثال، ببینید آیا علی رغم ممنوعیت واردات خودرو خارجی، صنعت خودروسازی داخلی ما پیشرفت کرده یا اینکه روزبروز پسرفت می کند؟ یا مثلا در داخل کشور، آیا امکان تولید گوشی همراه با قابلیت های امروزی وجود دارد؟ اگر وجود ندارد، ممنوعیت واردات چنین کالاهایی اشتباه است و بایستی تجدید نظری در این قوانین صورت گیرد تا بی جهت مرزنشینان مظلوم را به عنوان قاچاقچی معرفی نکنیم.

به قلم: حسین فریدونی – سردبیر صدف

ساعت: ۰۶:۴۹ بعد از ظهر - ۱۴۰۱/۰۳/۱۶

بازدیدها: ۲۶۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *