سایت صدف نیوز- شماره مجوز: 83030

دغدغه های زنده نگه داشتن روزنامه ها در عصر دیجیتال و مجازی

دغدغه های زنده نگه داشتن روزنامه ها در عصر دیجیتال و مجازی

روزنامه ها در عصر دیجیتال

خبرنگاری، جزو پرمخاطره ترین مشاغل محسوب می شود، دشواری هایی که تنها راه درک آن، کسب تجربه در انجام آن است. این شغل همراه با عشق و علاقه است و فردی که عشق ندارد نمی تواند در شغل خبرنگاری دوام داشته باشد.

خبرنگاران همچنین مظلوم ترین و کم درآمدترین شاغلان جامعه به حساب می آیند و معمولا یک شخص با شغل خبرنگاری نمی تواند امرار معاش کامل داشته باشد. متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است و با توجه به تغییرات تکنولوژی و سبک زندگی دیجیتال و تغییر نگاه عموم مردم از رسانه های نوشتاری همانند روزنامه به سمت اخبار در رسانه های مجازی، عملا فعالیت اهالی رسانه با چالش های جدی روبروست.

وقتی اعتماد به رسانه رسمی از بین برود فضای مجازی برای مردم محبوب تر می شود. علاوه بر اوضاع اقتصادی نامناسب، بی اعتمادی مردم به رسانه ها نیز موجب افت شدید در تیراژ آنها شده است. نهاد روزنامه بسیار ضعیف شده است. رقیب دولتی برای آن ها ایجاد کردیم. رقیبی که از حاکمیت و دولت بودجه و یارانه می گیرد. بویژه روابط عمومی ها متاسفانه بیشتر تریبون سازمان ها هستند تا اینکه چارچوب های حرفه ای را رعایت کنند.

اگر فضای رسانه ای در کشور باز شود و رسانه ها به شکل آزادانه بتوانند به موضوع و مباحث مختلف بپردازند، بدون شک اعتماد عمومی نسبت به رسانه ها افزایش می یابد. مطبوعات در فضای بسته قرار گرفته و رسانه ها دچار سانسور و خودسانسوری هستند. برخی روزنامه ها هم تنها به دنبال دریافت یارانه کاغذ هستند و برای همین در این روزنامه ها خبری از تحلیل، مقاله و مطالب دسته اول نیست و صرفا کپی اخبار منتشر شده در خبرگزاری و سایت هاست. این موضوع باعث دلسردی مردم نسبت به رسانه ها می شود.

برای اینکه رسانه های مکتوب بتوانند با قدرت بیشتری در عرصه رسانه به فعالیت ادامه دهند، باید خودشان را با تحولات جهانی تطبیق دهند و بر جذب مخاطب آنلاین تمرکز کنند. مهم ترین مشکلات روزنامه نگاران عدم آموزش حرفه ای و تخصصی، نداشتن امکانات مناسب برای فعالیت رسانه ای، مشکلات معیشتی از قبیل مسکن و امنیت شغلی و نگاه غلط مسئولان به روزنامه نگاران است. نبود تشکیلات صنفی قوی، منسجم و مستقل از دولت که بتواند مسائل و مطالبات صنفی این قشر را پیگیری کند را هم باید به اهم مشکلات و چالش های پیش روی اصحاب رسانه در کشور بیافزاییم.

از آنجا که خبرنگاری و روزنامه نگاری را باید رسالت اجتماعی دانست و نه فقط فعالیتی اقتصادی که درآمدی ایجاد کند. در این زمینه به نظر می رسد، بازبینی انگیزه ها و بازتعریف چشم انداز رسانه ها و فعالان رسانه ای موضوعی است که برای ارتقا فعالیت ها و آثار رسانه ای لازم است. باید به نقطه ای برسیم که نویسندگی و گزارشگری آن هم در حد مطلوب جزو پردرآمد ترین مشاغل شود؛ اگر به چنین جایگاهی رسیدیم مطبوعات ما رشد خواهند کرد. فراهم آوردن شرایط شغلی مناسب برای خبرنگاران رابطه مستقیمی با اعتلای کشور دارد، یعنی هر اندازه چالش های فراروی خبرنگاران کمتر شود، آنها با فراغ بال بیشتری به مباحث کلان جامعه می پردازند و در پایان، بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه خدمت حق هر خبرنگاری است و امیدواریم که شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

به قلم: محمد بویری – صدف نیوز

ساعت: ۱۰:۴۲ بعد از ظهر - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶

بازدیدها: ۳۶۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *